Welk gezichtsmasker past bij mijn huidtype?

1 Oktober 2021

Een gezichtsmasker is een verzorgingsproduct met werkstoffen die jouw huid kan ondersteunen. Een gezichtsmasker kun je, afhankelijk van het type, één tot vier keer in de week gebruiken. De meeste mensen gebruiken een masker om even een moment van ontspanning te nemen. Naast dat een masker jou mentaal en fysiek kan laten ontspannen, doet het ook veel voor de huid. Het is daarom belangrijk dat je een masker kiest dat past bij jouw huid en jouw huidwens. Op die manier kan een masker in je wekelijkse routine bijdragen aan huidverbetering. Een masker kan de huid kalmeren, hydrateren, verhelderen, ontstekingen verminderen of exfoliëren. 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten maskers, van goedkopere tot duurdere maskers, van kleimaskers tot sheetmaskers. De werking van een masker wordt onder andere bepaald door de textuur en substantie (klei, crème of gel) en de werkstoffen die in het masker zijn verwerkt. Om je een handje te helpen met het kiezen van een masker leggen we je graag uit welk masker past bij jouw huidtype.

 

Droge huid

Een droge huid heeft baat bij een masker met veel oliën en boters. Een crèmemasker is daarom de beste keuze. Denk aan een masker met bijvoorbeeld arganolie, jojoba-olie en shea boter. Ook vitamine E en vitamine B5 kunnen een waardevolle toevoeging zijn. Een dik en romig crèmemasker vult direct het vettekort in de natuurlijke huidbarrière aan én laat de huid zijdezacht en gevoed achter.

Maria Galland - 81 Masque Caviar Regenerateur Cellulaire

Maria Galland
81 Masque Caviar Régénérateur Cellulaire

SHOP HIER

 


Vette/onzuivere huid

Klei- en houtskoolmaskers zijn een goede keuze bij een vette of gecombineerde huid. Klei heeft van nature een talgabsorberend en zuiverend vermogen. In een kleimasker kunnen verschillende soorten klei worden gebruikt, zoals bentoniet klei, groene klei en kaoline klei. Houtskool heeft een ontgiftende werking en werkt tevens als een soort magneet op onzuiverheden. Vaak worden er ook plantaardige extracten, zoals tea tree, kamille en calendula gebruikt. Een kleimasker droogt vaak na applicatie op, waarmee overtollig talg wordt opgezogen. Een kleimasker waar in de productomschrijving staat dat hij niet indroogt zou ook op een normaal huidtype kunnen worden gebruikt.

Image Skincare Purifying Probiotic Mask

IMAGE Skincare
Purifying Probiotic Mask

SHOP HIER

 

Rode en gevoelige huid

Een masker dat in staat is om de doorbloedde huid te verkoelen en daarmee roodheid en gevoeligheid te verminderen is een gelmasker. Een gel voelt direct koud aan en heeft daardoor een vaatvernauwende werking. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid wat afgeremd. Ook heeft een gelmasker door het verkoelende effect een kalmerend effect op de huid. Veelal is de basis van een gelmasker aloë vera extract, wat huidherstellend, kalmerend en verkoelend werkt. Kies bij een gevoelige huid wel altijd voor een parfumvrij masker en geen peel-off variant van het gelmasker.

Image Skincare Balancing Gel Masque

IMAGE Skincare
Balancing Gel Masque

SHOP HIER

 

 

Normale huid

Lucky you! In principe kun jij zowel een crèmemasker, een gelmasker, een kleimasker als een peel-off of sheetmasker gebruiken. Kies eentje die past bij jouw leeftijd en pas het masker eventueel aan aan het seizoen. In de herfst en winter kan de huid vaak wat meer voeding gebruiken door middel van een crèmemasker en tijdens warme zomerdagen kan een gelmasker juist weer erg prettig zijn.

Nouvital Aloe Vera Mask

Nouvital
Aloë Vera Mask

SHOP HIER

 

Verouderde huid

Wanneer je wil dat een masker ondersteunt bij een anti-aging effect is het belangrijker dat je gaat kijken naar de ingrediënten in het masker, dan naar de textuur. Over het algemeen heeft een verouderde huid baat bij peptiden, stamcellen, glycolzuur, vitamine C en/of retinol. Sommige crèmemaskers worden ook wel overnight-masks genoemd. Dit betekent dat het masker de hele nacht op de huid mag blijven zitten. Hierdoor hebben de werkstoffen extra lang de tijd om in de huid te dringen én heb je een nachtcrème en masker in één: WIN-WIN!

Image Skincare Total Overnight Retinol Masque

IMAGE Skincare
Total Overnight Retinol Masque

SHOP HIER

 

Sheet-masks en Peel-off masks

Een sheetmask wordt op zijn Nederlands ook wel een vliesmasker genoemd. Een vliesmasker is een vliesje doordrenkt in een vloeistof, die je op het gezicht aanbrengt. Een vliesmasker kan verschillende ingrediënten bevatten, waardoor hij goed kan zijn voor één specifiek huidtype of huidprobleem of voor alle huidtypen. Kijk bij een vliesmasker naar wat er op de productomschrijving staat en of hij geschikt is voor jouw huid. Een peel-off masker is vaak een gelachtig masker dat opdroogt na applicatie. Wanneer het volledig opgedroogd is, kun je deze in zijn geheel van de huid aftrekken. Sommige peel-off maskers nemen hiermee onzuiverheden en donshaartjes mee en andere peel-off maskers zijn juist heel mild. Ook bij dit type masker geldt dat je moet kijken naar wat de productomschrijving over dit type masker zegt.

Medik8 - Ultimate Recovery Bio-Cellulose Mask

Medik8
Ultimate Recovery Bio-Cellulose Mask

SHOP HIER

 

 

Wil je graag persoonlijk huidadvies? Dat kan! Onze schoonheidsspecialisten helpen je graag. Stuur je vraag naar [email protected] of bel naar 0850607005.