Zelfbruiner do's & don'ts!

door Anja van Dijken
3 Juli 2023

Zelfbruiner heeft "1" groot voordeel: snel bruin worden, het bruin zonder zon!  Geen schadelijke UV-straling, maar wel het lekkere bruine teintje. Maar het correct aanbrengen van zelfbruiner kan een uitdaging zijn. Er zijn enkele belangrijke do's en don'ts die je moet kennen om een egaal en natuurlijk ogend resultaat te krijgen. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van zelfbruiners en delen we enkele tips en tricks voor het perfecte 'sunkissed' resultaat.

 

Zelfbruiner do's

♣ Exfoliëren

Zorg ervoor dat je je huid goed exfolieert voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Exfoliëren van je lichaam of gezicht helpt de dode huidcellen te verwijderen en een glad oppervlak te creëren voor de zelfbruiner, met als resultaat een gelijkmatiger kleur.

Medex Body Peeling Strong Dr. Grandel Effect Peeling

Medex Body Peeling Strong

Dr. Grandel Effect Peeling

 

♣ Hydrateren

Hydrateer de huid na het exoliëren met een bodylotion of een vochtinbrengende gezichtscrème of luchtige dagcrème. Gebruik geen oliën, deze leggen een laagje op je huid waardoor de zelfbruiner niet goed intrekt.

Smeer ellebogen, handen, enkels, voeten en knieën gerust extra in, dit zijn de meest droge plekken op je lichaam en zullen de zelfbruiner snel absorberen.

Medex Body Essential Complex Body Milk Dr. Grandel Hyaluron Refill Cream - 50 ml

Medex Body Essential Complex Body Milk

Dr. Grandel Hyaluron Refill Cream - 50 ml

 

 

♣ Kies jouw beste zelfbruiner

Heb je een lichtere huidskleur, kies dan voor een lichtere tint, is jouw huidskleur donkerder, dan kun je automatisch voor een donkere tint kiezen. Gaat jouw voorkeur uit naar een Tanning Spray, Tanning Oil, Tanning Lotion of misschien een Tanning Mousse?

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark Bondi Sands Pure Self Tanning Face Mist

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Bondi Sands Pure Self Tanning Face Mist

 

 

♣ Schudden voor gebruik

Schud jouw zelfbruiner goed voordat je deze aanbrengt, zo mengen alle ingrediënten zich goed wat het mooiste resultaat geeft.

 

Tan Organic Facial Selftan Oil Oolaboo Skin Superb Organic Spray-on Bronzer

TanOrganic Facial Selftan Oil

Bondi Sands Exfoliating Mitt

 

 

♣ Gebruik de Application Mitt of Brush voor het aanbrengen van de zelfbruiner

Gebruik altijd de Application Mitt voor het aanbrengen van de zelfbruiner op je lichaam en een brush voor het aanbrengen van de zelfbruiner op je gezicht.

TanOrganic BFF Brush Exfoliating Mitt

TanOrganic BFF Brush

Bondi Sands Exfoliating Mitt

 

 

♣ Deppen van de huid

Dep je huid altijd droog na het douchen of zwemmen, als je een zelfbruiner hebt gebruikt. Te hard wrijven met je handdoek werkt als een scrub, waardoor je huid de tanning kleur sneller loslaat.

 

Ons advies

Verdiep je eerst goed in wat je wilt, welke zelfbruiner gezicht het beste bij jou past en hoe je een bruin zonder zon relaxed kunt aanbrengen. Een goede voorbereiding is wel zo relaxed! Maak er een heerlijk zonnig momentje van !

 

 

Zelfbruiner don'ts

♣ Douchen

Wacht ongeveer 6-8 uur voordat je gaat douchen. Zelfbruiner heeft deze tijd nodig om zich te ontwikkelen en de kleur goed te laten hechten aan de huid.

♣ Zwemmen

Wacht minimaal 6-8 uur om te gaan zwemmen. Chloorwater zal je mooie teint altijd een beetje aantasten, sowieso als deze nog niet goed heeft gehecht aan de huid.

♣ Scheren

Het scheren van je lichaamshuid heeft hetzelfde effect als exfoliëren. Je raakt altijd een beetje van jouw bruine teint kwijt, op zich niet erg, maar het is goed om te weten. Ook als je vlak voor het aanbrengen van de tanning je huid scheert, zul je zien dat de zelfbruiner teveel in de poriën trekt waardoor je bruine puntjes krijgt. Lees onze blog "Scheren en zelfbruiner" hierover.

 

♣ Dubbele laag zelfbruiner

Ga niet gelijk na het tannen van je lichaam of gezicht, een tweede laag zelfbruiner aanbrengen. Wacht hiermee totdat de zelfbruiner volledig op kleur is. Dit duurt ongeveer 6-8 uur. Kijk dan of je huid nog een diepere teint nodig heeft. Snel bruin worden kan met dubbele laagjes, maar laat voor de mooiste teint de huid even tijd rusten.

Bondi Sands Everyday Gradual Tanning Milk Bondi Sands Self Tan Back Applicator

Bondi Sands Everyday Gradual Tanning Milk

Bondi Sands Self Tan Back Applicator

 

 

♣ Aanbrengen met je handen

Breng de zelfbruiner nooit aan met je blote handen, maar gebruik hiervoor de Application Mitt, de Brush of voor de achterkant van je rug: de Bondi Sands Self Tan Back Applicator.

♣ Paniek

Vooral GEEN paniek! Iets te enthousiast geweest? Iets teveel zelfbruiner op 1 plek? Exfolieer je huid, ga douchen en je zult zien, alle worries zijn voorbij!

 

De beste zelfbruiner kopen?

Zelfbruiners kunnen een geweldige manier zijn om een zonovergoten teint te krijgen zonder blootstelling aan de schadelijke effecten van UV-straling. Echter, het correct gebruiken van deze producten vereist wat oefening en geduld. Volg de bovenstaande do's en don'ts om het beste uit je zelfbruiner te halen. Vergeet niet dat het resultaat het waard is: een stralende, zomerse gloed die je huid er gezond en levendig uit laat zien. Kom je er niet uit of heb je advies over het gebruik van een zelfbruiner nodig? Neem contact op met de schoonheidsspecialistes bij Care for Skin.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.