Natuurlijke zonnebrand van Salt & Stone!

door Anja van Dijken
15 Mei 2023

Wat zijn de beste natuurlijke zonnebrands voor je gezicht?

De zon is een geweldige bron van vitamine D en kan ons humeur verbeteren, maar het kan ook schadelijk zijn voor onze huid als we niet oppassen. UVA- en UVB-stralen kunnen de huid beschadigen en zonnebrand veroorzaken, wat zelfs kan leiden tot huidkanker. Het is daarom belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken om je huid te goed te beschermen tegen de zon.

Maar niet alle zonnebrandcrèmes zijn gelijk en welke zonnebrand is dan het beste? Er is veel keuze en uiteraard is deze voor iedereen anders. Natuurlijke zonnebrand is een geweldige optie voor mensen die een veilige en effectieve zonbescherming willen.

Wat is natuurlijke zonnebrand?

Natuurlijke zonnebrand bevat geen synthetische ingrediënten zoals oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate en octinoxate, die in niet natuurlijke zonnebrandcrèmes wel worden gebruikt. In plaats daarvan bevatten natuurlijke zonnebrandcrèmes minerale ingrediënten zoals zinkoxide of titaniumdioxide. Deze mineralen werken door de zonnestralen te weerkaatsen en te absorberen voordat ze de huid kunnen beschadigen. Natuurlijke zonnebrandcrèmes bevatten ook vaak plantaardige oliën en extracten die de huid sterk hydrateren en kalmeren.

 

Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lotion Salt & Stone SPF50 Sunscreen Lotion

Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lotion

Salt & Stone SPF50 Sunscreen Lotion

 

 

Wat zijn de voordelen van een natuurlijke zonnebrand?

Als Care for Skin zijn we groot fan van de natuurlijke zonnebrand, goed voor je huid, je lijf en het milieu. Weet je waarom?

 

Natuurlijke zonnebrand is veiliger voor onze gezondheid dan synthetische zonnebrandcrèmes. Sommige synthetische ingrediënten kunnen hormoonverstorende effecten hebben en worden zelfs in verband gebracht met bepaalde vormen van kanker. Natuurlijke zonnebrandcrèmes zijn echter veilig en mild genoeg om te worden gebruikt op de gevoelige huid van het gezicht.

♣ Natuurlijke zonnebrand is milieuvriendelijker dan synthetische zonnebrandcrèmes. Omdat het geen schadelijke chemicaliën bevat, kan het geen schade toebrengen aan het mariene ecosysteem wanneer het in het water terechtkomt. Sommige synthetische ingrediënten, zoals oxybenzone, wordt in verband gebracht met koraalbleking en kunnen de gezondheid van koraalriffen aantasten.

♣ Natuurlijke zonnebrand is een effectieve bescherming tegen de zon. Zinkoxide en titaniumdioxide zijn de ingredienten die de zonbescherming bieden, ze zijn van minerale oorsprong en zeer effectief bij het beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen en kunnen de huid tot wel 80 minuten beschermen.

♣ Natuurlijke zonnebrand is vaak waterbestendig, wat betekent dat het hun bescherming behoudt tijdens het zwemmen of zweten.

♣ Natuurlijke zonnebrand biedt na het opbrengen direct bescherming. De mineralen, zinkoxide en titaanoxide, dienen als zonnefilter. Je hoeft dus niet een half uur te wachten, zoals bij andere zonnebrand.

♣ Natuurlijke zonnebrand blijft op de huid liggen en dringt niet diep door in de huid, waardoor de ingrediënten niet schadelijk zullen zijn voor je lichaam. De natuurlijke mineralen weerkaatsen als het ware de UV straling. 



Is natuurlijke zonnebrand geschikt voor kinderen en baby's?

Ja, een natuurlijke zonnebrand is geschikt voor baby's en kinderen, het gehele gezin. De natuurlijke zonnebrand van Salt & Stone zonverzorging bevat geen synthetische stoffen zoals parabenen, pesticiden, sulfaten, siliconen, kunstmatige geurstoffen, ftalaten, petroleum of ander genetisch gemodificeerde organismen in de producten.

 

Is een natuurlijke zonnebrand geschikt voor de gevoelige huid?

Ja, een natuurlijke zonnebrand is zeer geschikt voor de gevoelige huid. De Salt & Stone zonverzorging bevatten dusdanige ingrediënten die juist geschikt zijn voor de gevoelige huid.

 

Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lotion Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lip Balsem

Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lotion

Salt & Stone SPF30 Sunscreen Lip Balsem



Zonnebrand en allergie voorkomen?

Je kunt allergisch zijn voor de zon, maar ook kun je een allergische reactie krijgen op een zonnebrand. Vaak is hiervan de oorzaak de ingrediënten die in de zonnebrand zitten, namelijk:

Parfums.

Chemische filters (niet natuurlijk).

Parabenen en andere chemicaliën.

Zonnebrand en allergie kun je dus grotendeels voorkomen door een natuurlijke zonnebrand te gaan gebruiken. Wil je hier mee over weten, lees dan onze blog: Kun je allergisch zijn voor zonnebrand?

 

Advies natuurlijke zonnebrand!

Als je op zoek bent naar een effectieve en veilige zonbescherming voor je gezicht, overweeg dan om over te stappen op een natuurlijke zonnebrand. Het zal niet alleen helpen je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, maar ook de gezondheid van je lichaam en het milieu te beschermen. De specialisten van Care for Skin helpen je graag.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.