Negeer of camoufleer - Coverderm!

door Anja van Dijken
27 Augustus 2021

De één kent het merk wel, de ander niet. Als je geen sterke camouflage nodig hebt op je gezicht of op je lichaam, is de kans groot dat je het merk Coverderm nog niet bent tegengekomen. In deze blog leggen we je uit waar de producten van Coverderm voor staan.

Coverderm staat voor hoog kwalitatieve, sterk dekkende camouflage producten voor het gezicht en lichaam.

 

Proces

Van oorsprong is het een Amerikaans merk dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het camoufleren van de huid met een ernstige pigmentstoornis. Gaandeweg de ontwikkeling van het merk heeft het zich uitgebreid tot de nummer 1 als het gaat om camouflage voor zowel het gezicht als het lichaam.

De meeste mensen worden geboren met een egale huidteint, zonder enige huidaandoening. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Ook kan het zo zijn dat je littekens, brandwonden of andere huidontsieringen krijgt in de loop van je leven. Voor veel mensen is het accepteren hiervan een proces, die zeker niet voor iedereen gelijk is. Heel logisch, want we zijn allemaal anders. Zo is het ook dat je in dit proces tot het punt kunt komen dat je de huidaandoening negeert, het hebt geaccepteerd of het zelfs niet meer als een aandoening ervaart. Het hoort bij je en dat mag gewoon goed zijn.

Hoe een ieders proces ook verloopt, er is indien gewenst een mogelijkheid om de huidaandoening te camoufleren met de sterk dekkende, hoge kwaliteitsproducten van Coverderm.

 

Camoufleren

Zowel de gezichts- als de lichaamsfoundations zijn verkrijgbaar in negen verschillende tinten. Voor de blanke, vale, licht gebruinde, maar ook de donkere huid heeft Coverderm een passende kleur.

Ze zijn uniek omdat ze niet alleen hoog camouflerend karakter hebben voor zowel het gezicht als het lichaam, maar ook mooi eigenschappen, zoals:

 • Waterproof
 • UV-filters SPF 20, SPF30 en SPF50
 • 24-uurs dekkingsgraad
 • Zweetbestendig
 • Hypo-allergeen

 

De producten van Coverderm zijn zeer geschikt voor het volledig camoufleren van:

 • Vitiligo
 • Eczeem
 • Acne
 • Spataderen
 • Striae
 • Littekens
 • Brandwonden
 • Moedervlekken
 • Tatoeages
 • Kneuzingen
 • Pigmentvlekken

 

Coverderm biedt hiervoor de volgende verschillende type producten:

Gezichtsfoundations

Voor het gezicht zijn er een tweetal soorten foundations:

 1. Perfect Face: dit is een luchtige waterproof foundation, die op een natuurlijke wijze camoufleert, 24 uur houdbaar is en tegelijk ook water- en zweetbestendig is. Deze foundation is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de onrustige acné huid, zonder deze te verstoppen, maar ook zeker geschikt voor de gevoelige huid. Tevens camoufleert deze foundation couperose, vitiligo, ouderdoms- en pigmentvlekken. Deze foundation bevat een UV-filter SPF20.
 2. Classic Foundation: deze foundation is dikker qua structuur en heeft een uiterst elastische hypoallergene waterproof formule. Het kan plaatselijk worden gebruikt voor vlekken, tatoeages en littekens op het gezicht, handen, maar ook kleine lichaamsgedeeltes. Het bevat een UV-filter SPF30.

 

Lichaamsfoundations

Voor het lichaam zijn er ook een tweetal soorten foundations:

 1. Perfect Legs: deze foundation is geschikt voor de camouflage van oneffenheden en imperfecties op jouw benen en of lichaam. Camoufleert spataderen, striae, phlebitis, vitiligo, littekens, brandwonden, pigmentvlekken, zonnevlekjes, moedervlekken, kneuzingen en tatoeages. Je kunt ermee sporten en zwemmen, het product is hypoallergeen, heeft een UV-filter SPF16 en is verkrijgbaar in 9 verschillende tinten.
 2. Perfect Legs fluid: heeft een vloeibare samenstelling die gemakkelijk aan te brengen is op de huid. De fluid camoufleert alle imperfecties op het lichaam, bijvoorbeeld vitiligo, eczeem, acne, spataderen, striae, littekens, brandwonden, pigmentvlekken, moedervlekken, kneuzingen en tatoeages. Het is waterproof, in 8 verschillende tinten verkrijgbaar en bevat een UV-filter SPF40. Het trekt snel in een dekt goed. Het zit in een handig pompje, zo heb je altijd de juiste hoeveelheid. 

 

Finishing Powder

Deze poeder is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam om de foundations te fixeren en te voorzien van een matte, satijn finishing touch, waardoor de foundation mooi blijft zitten.

 

Compact Powders

Deze poeders zijn geschikt voor het gezicht, voor fixatie van de foundation en eventueel matteren. Afgestemd op de volgende huidtypes: droog/gevoelig – normaal/vochtarm – vet/acne en verkrijgbaar in meerdere tinten.

 

Concealers

Voor het gezicht zijn er een tweetal soorten concealers:

 1. Concealer: deze is stickvorm, waterproof, sterk camouflerend, bevat een UV-filter SPF30 en is verkrijgbaar in 6 tinten.
 2. Vanish Concealer: deze is in compacte crème structuur, bevat vitamine E, is sterk anti-aging en is vrij van minerale oliën. Bevat een UV-filter SPF50 en is verkrijgbaar in 4 verschillende tinten.

 

Sample Kits

Deze kits zijn bedoeld om de juiste kleur te bepalen en het product uit te testen voordat het wordt aangeschaft.

Coverderm biedt meerdere Sample Kits:

 1. Perfect Legs
 2. Perfect Face
 3. Classic

De Kits zijn verkrijgbaar in Light, Medium, Dark en bevatten elk 4 verschillende kleuren foundations (a 2ml), sachet Finishing Powder, sachet Removing Cream, sponsje en een gebruiksaanwijzing.

 

Coverderm:

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.