Pigmentvlekken verminderen met Image Skincare Iluma

26 Oktober 2020

Pigment is de stof die onze huid zo mooi bruin kleurt. Maar we zijn er minder blij mee als een ophoping van pigment juist zorgt dat we pigmentatie op onze huid krijgen. In een dergelijke situatie willen juist van die bruin gekleurde vlekken af. Lees in deze blog waarom je hiervoor het beste de Image Skincare Brightening producten kunt gebruiken. 

Verschillende soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken en sommige pigmentophopingen kun je niet zomaar met een schoonheidsproduct weg krijgen of verminderen. Moedervlekken of sproeten zijn hier een goed voorbeeld van. Moedervlekken, ofwel schoonheidsvlekjes zijn aangeboren en ondanks dat het verstandig is om ze regelmatig te checken, kun je die gewoon laten zitten. Ook sproeten zijn pigmentvlekken die kenmerkend zijn voor bepaalde huidtypen. Onder invloed van het zonlicht kunnen ze ontstaan. Een crème met een UV-filter zoals de Image Skincare PREVENTION+ - Daily Ultimate Moisturizer SPF50 helpt zeker mee om de toename van sproeten tegen te gaan. Ook een zwangerschapsmasker (melasma), wat vaak ontstaat door hormonale veranderingen kan verergeren door zonlicht. Gebruik dus altijd een goede zonnecrème maar ook een normale dagcrème met een UV-filter. De Image Skincare ILUMA Brightening producten kunnen hier uitkomst bieden om het zwangerschapsmasker te voorkomen of af te remmen.



ILUMA lijn van Image Skincare

Image Skincare heeft de speciale ILUMA-lijn ontwikkeld om de vorming van pigmentvlekken te voorkomen, af te remmen en te verminderen. Deze productlijn is vrij van agressieve blekende middelen en fruitzuren, maar bevatten natuurlijke huidoplichters. Dat betekent dat deze producten mild zijn en veilig in het gebruik. Deze serie kan ook een positieve invloed hebben op andere oneffenheden van de huid, zoals kleine littekentjes of rode plekjes die achterblijven na bijvoorbeeld acné. Daarbij heeft het een goed effect op een doffe teint.

Image Skincare Iluma
 



Een foutje in de melanine productie

Tyronisase is een huideigen enzym wat een rol speelt bij de aanmaak van melanine, ofwel het pigment. Als er een productiefoutje is bij de aanmaak van melanine kunnen pigmentvlekken ontstaan. Door het tyronisase enzym af te remmen, kan een eventuele uitbreiding van de pigmentvlekken voorkomen worden. Speciale plantaardige ingrediënten, zoals het Indian Kudzu extract of het leverkruid wat in de ILUMA lijn van Image Skincare zit, kunnen het enzym afremmen.

 

Overige natuurlijke en heilzame stoffen

Ook de oplichtende bloemen- en kruidenextracten, zoals het zoethout, de madelief, de moerbei en het wilgenschors extract hebben een heilzame functie. Zij kunnen de doffe teint en de bestaande plekjes verlichten en egaliseren. Ze geven het product ook een subtiele bloemige geur en door de smeuïge textuur wordt de huid direct verzacht. Daarom zijn de ILUMA producten ook geschikt voor een droge huid en gevoelige huid. Door de speciale Vectorize Technology worden de werkzame stoffen geleidelijk afgegeven aan de huid. Hiermee bereikt men dat de stoffen 48 uur actief blijven.

 

Intense Brightening Cleanser en de Intense Brightening Exfoliating Powder

Net zoals voor iedere huid moet een huid die gevoelig is voor pigmentvlekken goed schoon gehouden worden. Deze Intense Lightening Cleanser reinigt de huid zonder de natuurlijke vetlaag te verwijderen. Hij laat een voedingslaagje achter en de plantaardige huidoplichters verminderen de oppervlakkige pigmentverstoringen. Een perfect product om tijdens de zwangerschap te gebruiken of om pigmentvlekken te voorkomen of te behandelen. Het Intense Brightening Exfoliating Powder is een uniek micro-exfoliatie poeder wat als scrub gebruikt kan worden door het te mengen met water. Hij kan ook gemengd worden met de ILUMA Intense Brightening Cleanser. Je kunt zelf de intensiteit bepalen. Uitstekend om huidoneffenheden op te lichten. Doordat er geen fruitzuren in zitten, kun je hem ook prima tijdens de zwangerschap gebruiken.

ILUMA - Intense Brightening Cleanser ILUMA - Intense Brightening Exfoliating Powder
Image Skincare ILUMA Intense Brightening Exfoliating Cleanser Image Skincare ILUMA Intense  Brightening Exfoliating Powder

 

 

De Skin Brightening Body Lotion

De Skin Brightening Body Lotion is een uitstekend product voor het hele lichaam. Het is een romige body lotion die de huid egaliseert en goed is voor de hyperpigmentatie. De bodylotion zorgt dat de huid weer gaat stralen. De plantaardige extracten en de vitamine C zorgen voor een natuurlijk huidoplichtend effect.

 

ILUMA - Skin Brightening Body Lotion

Image Skincare ILUMA Skin Brightening Body Lotion

 

De verzorging van het gezicht

Voor overdag kun je het beste het product Skin Brightening Serum uit de ILUMA lijn van Image Skincare gebruiken. Dit huid egaliserende serum is uitermate geschikt voor de gepigmenteerde, pigmentgevoelige of rode huid. Het remt de overproductie van pigment af en kan tijdens de zwangerschap gebruikt worden om een melasma te voorkomen. Ook werkt het prima voor rode en donkere vlekjes na acné. De romige olievrije textuur van het serum zorgt dat de huid gelijk het droge gevoel kwijtraakt. Zeker na een peel-behandeling is dit serum uit de ILUMA lijn van Image Skincare een echte aanrader.

 

Skin Brightening Serum

Image Skincare ILUMA Skin Brightening Serum

 

 

Intense Brightening Eye Crème

De kwetsbare huid rond de ogen vraagt altijd om een speciale behandeling. De Intense Brightening Eye Crème is één van de Image Skincare Brightening producten die deze gevoelige huid verstevigt, maar ook egaliseert. De crème is ultra hydraterend en de fijne lijntjes rond de ogen worden ermee verminderd. Maar bovenal pakt deze crème ook de pigmentvlekken rondom de ogen aan. Door de geneeskrachtige ingrediënten, de peptiden en de innovatieve andere egaliserende bestanddelen kan de huid beter herstellen. Hierdoor is het mogelijk om weer een meer stevige en stralende huid te krijgen en nemen zwellingen en donkere kringen rond de ogen af. Wat in zijn totaliteit voor een jeugdiger uiterlijk zorgt. Hier dragen alle Image Skincare Brightening producten aan bij.

 

ILUMA - Intense Brightening Eye Crème

Image Skincare ILLUMA Intense Brightening Eye Crème

 

 

 

ONZE TIPS VAN IMAGE SKINCARE EN COVERDERM VOOR CAMOUFLAGE:

Malu Wilz High Cover Foundation Image Skincare - I Conceal flawless foundation natural Coverderm

Malu Wilz High cover foundation

Image Skincare - I Conceal flawless foundation natural

Coverderm Classic foundation

Wil je graag persoonlijk advies ontvangen? Dat kan! Mail naar [email protected] of bel naar 085 060 7005. Onze specialisten staan jou graag te woord.

 

 

Misschien vind je deze blog ook wel interessant: