Winter, pas je skincare aan!

door Anja van Dijken
13 Februari 2023

We zijn zo gewend van het ene jaargetijde zo door te rollen naar het andere. Maar het kan zomaar een flink aantal graden verschillen. Het is daarom goed om je skincare elk jaargetijde aan te passen. Dus ook in de winter. Een droge huid winter is een veel voorkomend probleem, maar hoe verzorg je jouw winterhuid?

 

Novexpert Booster Serum Hyaluronic Acid
Novexpert Booster Serum Hyaluronic Acid

 

Extra kleding dus ook een extra laagje voor je huid!

Zodra het kouder wordt, gaat het eigenlijk wel vanzelf: we trekken een extra laagje kleding aan. We verruilen onze sneakersokken voor de langere sokken en als de temperaturen echt pittig gaan worden komen zelfs de wollen sokken weer in beeld. En onze huid? Eigenlijk doen we daar niets mee. Dezelfde dagcrème en dezelfde nachtcrème als in de zomerperiode. En als onze huid geluk heeft, smeren we deze een keertje extra in, maar thats it!

Extra kleding voor je lijf in beeld? Kies dan ook voor een extra laagje huidverzorging. Wat houdt dat extra laagje voor je huid in?
Zodra de temperaturen dalen is het verstandig om je dagelijkse verzorging uit te breiden met een extra laagje. Denk daarbij aan een serum, die je dagelijks onder je dagcrème en je nachtcrème kunt gebruiken. Een Hyaluronzuur Serum is sterk hydraterend, het serum houdt de vochtigheidsgraad van je huid goed op peil en versterkt hiermee de beschermende huidbarrière. Mooie bijkomstigheid is dat fijne lijntjes zullen verminderen en er is geen twijfel: het Hyaluronzuur Serum past bij elk huidtype.

Het Vitamine C Serum geeft de huid ook een flinke vochtboost, stimuleert de aanmaak van collageen, beschermt de huid tegen oxidatieve stress (huidvervuiling), werkt herstellend op pigmentatie en verbetert de huidstructuur. Dit serum is ook zeker de moeite waard om te overwegen en net als het Hyaluronzuur Serum geschikt voor alle huidtypes.

Het Anti Aging Serum, het woord zegt het al, vermindert de tekenen van huidveroudering en vertraagt huidveroudering preventief. Diepe hydratatie, vermindering en voorkomen van vroegtijdige huidveroudering maakt dat ook het Anti Aging Serum jouw huid effectief is om als extra laagje voor je huid te gebruiken.

 

Medik8 C Tetra
Medik8 C Tetra

 

Wat heeft je huid nodig in de winter?

Extra hydratatie, extra vetten en extra huidvoeding, dat heeft jouw huid nodig in de winter.

Hydratatie

Hydratatie haal je uit het serum, dit kan een Hyaluronzuur Serum, maar ook een Vitamine C Serum of een Anti Aging Serum zijn. Alle drie de serum zijn uiteraard gericht op extra hydratatie, maar het Hyaluronzuur Serum is in dit rijtje de grote winnaar.

Vetten

Bij vetten denk je aan een wintercrème, deze is hier specifiek op gericht. Een wintercrème bevat meer vetten en is hierdoor voller van structuur. Door een vollere dagcrème, nachtcrème of de specifieke wintercrème te gebruiken, houdt de huid haar vocht beter vast. Deze rijkere crème's voorkomen dat het vocht in de huid minder snel zal verdampen.

Houd je meer van een gezichtsolie? Deze oliën zijn ook zeer geschikt om gedurende de winterperiode in te zetten als extra aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Elke huid, elke huidtype en elke huidconditie heeft baat bij een gezichtsolie, ongeacht wat je huidtype is. Wil je weten welke olie jouw huid een boost tijdens de winterperiode kan geven? Lees onze blog: Is gezichtsolie geschikt voor ieder huidtype?

Kies tijdens de winter voor een reinigingsolie in plaats van je reguliere cleanser. Een reinigingsolie is geschikt voor de droge, gevoelige en normale huid. Tijdens het reinigen laat deze olie een verzorgend laagje achter op de huid, waardoor de huid wat extra vetten krijgt en beschermd wordt tegen vochtverlies.

Huidvoeding

Geef je huid extra voeding, door bijvoorbeeld tijdens de winterperiode geregeld een nachtmasker te gebruiken. Een nachtmasker gebruik je als een nachtcrème, maar geeft je huid een boost, veel extra voeding, waardoor de huidbarrière, de vochtigheidsgraad optimaal de kans krijgt om te herstellen.

Malu Wilz Winter Cream
Malu Wilz Winter Cream

 

Hoe voorkom je een droge huid in de winter?

Uitdroging van je huid is een van de grootste problemen in de winterperiode. Een droge huid gezicht winter kun je voorkomen door hier bewust op te acteren. We hebben het weer natuurlijk niet zelf in de hand, maar dat neemt niet weg dat we maar achterover moeten leunen.

Dit is wat je zelf kunt doen om een droge huid winter te voorkomen:

Hydrateren

Tijdens de winter is de luchtvochtigheidsgraad erg laag. Je huid zal daarom haar vocht sneller verdampen, waardoor een vochttekort al snel is ontstaan. Dit kun je voorkomen door in de winter goed te blijven drinken. Je huid wordt op deze manier van binnenuit voorzien van de nodige vocht. Ook is het goed om je huid te blijven voorzien van een extra vochtlaagje door dagelijks een Hyaluron Serum te gebruiken. Daarnaast kan een vochtinbrengende creme het hydratatie niveau van je huid een flinke lift geven. Gebruik daarnaast altijd extra vetten om je huid goed te beschermen, af te denken. Denk daarbij aan een wintercrème of een gezichtsolie.

Doctor Eckstein Azulen Micheiweiss Dr. Grandel Wintercreme

Doctor Eckstein Azulen Micheiweiss

Dr. Grandel Wintercreme

 

Douche niet te lang en niet te heet

Een hete douche zal altijd je huid ontvetten, je huid ontdoen van haar natuurlijk beschermlaag. Door minder heet en korter te douchen kun je zoveel mogelijk voorkomen dat deze huid uitdroogt van vocht en vet. Gebruik ook tijdens het douchen of baden geen uitdrogende douche gel, maar een bad olie die je lichaamshuid juist extra voeding en vetten geeft.

Trek een extra huidjasje aan in de winter 

Geef je gezichtshuid een extra huidjasje tijdens de winter. Naast hydrateren, het extra laagje Hyaluronzuur Serum, Vitamine C Serum of het Anti Aging Serum, is het goed om je gezichtshuid extra vetten te geven, in de vorm van een vollere dagcrème, nachtcrème of een wintercrème of gezichtsolie voor de droge huid, m.  Door de huid te voorzien van een extra laagje vetten, heeft verdamping van vocht minder kans en houd je je in een betere conditie.

 

Alpha-H Golden Haze Face Oil
Alpha-H Golden Haze Face Oil

 

Is koud weer goed voor je gezichtshuid?

Nee, koud weer is niet goed voor je gezichtshuid. Koud weer droogt de huid uit, waardoor de huid trekkerig gaat aanvoelen, vlekken kan gaan vertonen en erg gevoelig kan worden. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea erger wordt tijdens de koude en winterse periode.

Voldoende water drinken, het aanpassen van je verzorging is daarom van essentieel belang om je huid zoveel mogelijk te beschermen tijdens de winter.

Vertoont jouw huid flinke jeuk tijdens de winterperiode? Lees onze blog wat winterjeuk is en hoe je daarmee omgaat: Jeukende huid in de winter ...... winterjeuk!

 

Nouvital Moisturizing mask
Nouvital Moisturizing mask

 

Welke producten gebruik je bij kou in de winter?

Het serum, de wintercrème, of het nachtmasker! We hebben een paar mooie items voor je uitgezocht:

Serum

In de ochtend en in de avond gebruik je een hydraterend hyaluronzuur serum. Het Doctor Eckstein Hyaluron Complex breng je aan op de gereinigde huid. Dit serum bevat een hoge dosis vochthoudende ingrediënten die de vochtbalans van de huid aanzienlijk verbeteren en de huid in goede conditie houden.

Wintercrème

De Dr. Grandel Winter Creme zorgt voor diepe hydratatie, bevat rijke en volle ingrediënten die de huid diep voeden en hydrateren. De huid wordt beschermd, hersteld, maar ook gekalmeerd, van roodheid en irritaties, zodat deze goed bestand blijft tegen de winterkoude.

Gezichtsolie

Voor elk huidtype, elke huidconditie is er een passende gezichtsolie. De Salt & Stone Antioxidant Facial Oil is een 100% unisex olie, dat rijk is aan antioxidanten, die de huid herstellen, beschermen, voeden en hydrateren. Een hele fijne olie om naast je dagelijkse verzorging als basis te gebruiken, of eventueel toe te voegen aan je dagcrème, nachtcrème of moisturizer.

Salt & Stone Antioxidant Face Oil Comfort Zone Renight Mask

Salt & Stone Antioxidant Face Oil

Comfort Zone Renight Mask

 

Nachtmasker

Het nachtmasker geeft sterke hydratatie, voeding en herstel, dat brengt het van Nouvital Moisturizing mask, versteviging van de huidbarrière. Het nachtmasker is geschikt voor de drogere en vochtarme huid en kun je heel simpel als een nachtcrème aanbrengen, uiteraard wel op de schone huid.

Reinigingsolie

Een reinigingsolie is geschikt voor de droge, gevoelige en normale huid. De Oolaboo Calm Cleansing Face Oil is een kalmerende reinigingsolie die de poriën reinigt, zelfs waterproof make-up en voorkomt dat de huid uitdroogt, is zeer verzorgend en kalmerend.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.