Top 10 Wintercreme

1
Azulen Milcheiweiss
Doctor Eckstein
€23,75
3
D-740 Creme Anti-Secheresse
€74,00
4
Exoliere Night Cream Special
€69,50
5
Phytocell All Day Cream
€39,10
6
-10%
Super Rich Repair
€99,00
€89,10
8
Bestseller
Winter Cream
Malu Wilz
€37,50
9
Winter Crème
Dr. Grandel
€24,90

Als je te kampen hebt met een droge huid, kun je ten gevolge hiervan veel ongemakken tegenkomen. Vooral in de winterperiode kan de huid extra gevoelig reageren, omdat in deze periode de huid droger, schilferiger kan gaan worden. Een wintercreme geeft de huid extra lipiden, maar ook extra vocht. Hierdoor voorkomt je dat de huid nog meer uitdroogt, gevoeliger wordt en tegelijk is het ook nog eens een weldaad voor je gezichtshuid.

Oorzaak droge huid

De bovenste huidlaag, de hoornlaag, kun je vergelijken met een stenen muurtje. Het zijn dicht op elkaar gelegen dode cellen (de bakstenen) die door vetten (het cement) worden omringt. Samen vormen ze jouw bescherming.

Bij een droge huid is deze bescherming, de huidbarrière, beschadigd, de natuurlijke vetten zijn er niet (meer), je bescherming is daarmee weg, waardoor de huid teveel vocht verliest en uitdroogt.

Deze beschadiging van de huidbarrière wordt onder andere veroorzaakt door zeephoudende producten, te vaak en te heet douchen of baden. Zeep en heet water lost de vetten van onze huid op en de beschadiging is daarmee een feit. Het natuurlijk herstel duurt minimaal vijf dagen, erg lang dus.

Wat kun je er zelf aan doen om dit te voorkomen?

  • Kort douche- of badmoment, zeker niet vaker dan eenmaal daags en zonodig nog minder. Bij een extreem droge huid is tweemaal per week een sterke aanrader.
  • Vermijd douche- en badproducten op basis van zepen, deze ontvetten te sterk. Een alternatief is een olie, maar dan het liefst ongeparfumeerd.
  • Na het inspannen, sporten, zo snel mogelijk het zweet afspoelen. Zweet bevat nl. veel zouten en droogt de huid uit.
  • Dagelijks, maar vooral na het douchen het gezicht en lichaam insmeren met een rijke (sterk vettend) product.
  • Zwem je graag en veel, smeer je huid dan voorafgaand aan het zwemmoment in met een rijke, vettende crème of balm*.
  • Indien nodig meerdere malen per dag je gezicht insmeren met een rijke, vettende crème of balm*.

Gebruik van een Wintercreme

Het gebruik van een wintercreme kan veel schade voorkomen, maar zal ook zeker de kwetsbare huid beschermen en herstellen. Een goede, stevige gezichtscreme, die vol is van goede lipiden (vetten) en geeft de gezichtshuid in de winter een extra beschermlaagje.

TIP: Bij een winterzonnetje, gebruik hiernaast tevens een goede zonnebescherming van minimaal SPF30.