De beste BB Creams van dit moment!

door Anja van Dijken
12 Oktober 2021

De BB Cream is een prachtige uitvinding die jouw huid voorziet van een mooie glow! Je hebt geen dikke laag foundation meer nodig om je huid te laten shinen of een mooie teint te geven. Een goede BB Cream zit bomvol antioxidanten, de juiste ingrediënten, een hoge SPF en daarbij is een goede BB Cream ook nog eens super hydraterend.

Je huid wordt met de beste BB Cream dus goed gehydrateerd, krijgt een goede bescherming tegen de zon, de juiste voeding en een mooie teint & glow.

 

Hoe kies ik de beste BB Cream?

Huidtype

Voor de normale huid zal de BB Cream vooral gericht zijn op de hydratatie van de huid en niet extra veel vetten bevatten. De BB Cream geeft de huid de juiste vocht – vet balans, waardoor de huid niet gaat trekken, maar ook niet zal gaan glimmen.

Voor de gecombineerde en vette huid heeft het de voorkeur om voor een goede BB Cream te kiezen die niet teveel vetten bevat, maar vooral gericht is op hydratatie met een matte afwerking en eentje die de poriën niet zal gaan verstoppen. Deze BB Cream zal ook het vetgehalte van de huid onder controle houden, zodat de huid niet gaat glimmen.

Voor de droge huid en gevoelige huid zal een goede BB Cream vooral op droogte en gevoeligheid gericht zijn. De juiste hydratatie en vetgehalte van de BB Cream zorgen ervoor dat de huid niet zal uitdrogen, maar een egale en rustige aanblik heeft met een mooie teint & glow.

 

Dekking

Omdat er zoveel merken en ook wensen zijn, is ook de dekkingsgraad van de BB Creams verschillend. Dit bepaalt niet of het een goede of slechte BB Cream is, maar het is simpelweg een verschil.

De BB Cream is over het algemeen luchtiger en minder dekkend dan een foundation, dat maakt de BB Cream juist een super geliefd product. Het geeft de huid een mooie natuurlijk glow en teint.

 

De Beste BB Creams

 

Kleur

Vergelijkbaar met de foundations zijn ook de BB Creams verkrijgbaar in verschillende tinten, wel is de keuze minder. Omdat de BB Creams een lichtere dekking hebben, zal deze zich ook gemakkelijk aanpassen aan jouw eigen huidskleur. Daarom is de keuze uit drie verschillende tinten light, medium en dark veelal voldoende om tot de juiste kleur te komen.

Afhankelijk van je huidskleur kun je gedurende het jaar voor een lichtere of donkere teint kiezen, de kleuren zijn zelfs mengbaar om de overgangen in de seizoenen ook qua teint vloeiend te laten verlopen.

 

SPF

Daarnaast zit er ook verschil in de SPF factor. Deze kan per BB Cream variëren van SPF15 tot SPF50. Afhankelijk van je huid, kun je hierin een keuze maken. Is jouw huid erg gevoelig voor pigmentvlekken of de zon, dan is een SPF50 zeker aan te bevelen. Is jouw huid gebruind en stabiel als het gaat om pigmentatie of de zon, dan is een SPF15 of SPF30 voldoende.

 

De beste BB Creams

 

Anti-aging

De beste BB Creams voor de oudere huid zijn de BB Creams die naast alle andere voordelen van een BB Cream, anti-aging componenten bevatten. Deze BB Creams zijn niet alleen op oudere leeftijd, maar ook al vanaf je 40e zeker aan te bevelen.

De BB Creams voor de oudere huid zitten vol voedende en stimuleren ingrediënten, om de huid zo jong mogelijk te houden en te verzorgen.

Vraag jij je af welke BB Cream het beste is voor jouw huid? Twee van onze favorieten zijn de:

Daarnaast hebben we een Top10 voor je gemaakt met daarin de beste BB Creams voor je op een rijtje gezet.

 

Andere blogs over BB Cream:

 

Onze top 10 BB Cream:

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.