De ultieme Kerst make-up look met Cent Pur Cent

door Julianne Bruining
5 December 2019

De ultieme Kerst make-up look met Cent Pur Cent

Bekijk de tutorial onderaan deze pagina.

 

Over Cent Pur Cent

Cent Pur Cent is opgericht door de visagiste Caroline Rigo. Deze Belgische dame kampte heel haar leven met een erg gevoelige huid. De irritatie die ze op haar wangen had camoufleerde ze dagelijks met make-up. Al snel ondervond ze hiervan de nadelen, zoals huidverstoppingen en uitdroging van de huid. Tijdens haar zoektocht kwam ze telkens weer uit bij minerale make-up: hier werd haar huid rustig en mooier van! Ze startte een missie: het beste en puurste minerale make-upproduct ter wereld op de markt te zetten voor alle vrouwen die beseffen dat ze maar 1 huid hebben. 

Cent Pur Cent werd geboren en naast de hoogwaardige natuurlijke ingrediënten werd er ook aandacht geschonken aan een 'wanna-have' verpakking. Deze combi zorgde ervoor dat het merk razendsnel bekend werd in België en binnen de kortste keren ook werd verkocht bij Apothekers. Daar is het ook mogelijk om workshops met Cent Pur Cent te boeken. 

Sinds najaar 2019 is Cent Pur Cent 'overgevlogen' naar Nederland om ook de Nederlandse markt enthousiast te maken. Care For Skin mag zich officiële dealer noemen van dit prachtige, natuurlijke make-up merk. 

Kenmerken Cent Pur Cent make-up

Cent Pur Cent is een make-uplijn die voor 100% bestaat uit natuurlijke en pure mineralen, vandaar de naam Cent Pur Cent. De producten zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen, synthetische parfums, niet-natuurlijke oliën en talk. Ook worden de producten niet op dieren getest. Door de natuurlijke bestanddelen is de make-up gezond voor je huid en kan het ook gebruikt worden bij een huid met acné, psoriasis, rosacea of overgevoeligheid. Ook is de kans minimaal op een allergische reactie. De basisingrediënten van Cent Pur Cent zijn mica, ijzer, titanium en zink.

- Mica zorgt ook voor een mooie, gezonde gloed op de huid. Hoe hoger de dosis Mica in een product, hoe mooier de dekking.

- Ijzer is een natuurlijk element en zorgt voor de leuke kleurtjes in het product. Ijzer wordt dus gebruikt als natuurlijke kleurstof!

- Titanium zorgt voor de grootste dekking, maar zorgt ook voor een zonnefactor tussen de 15 en 20.

- Zink neemt alle roodheden weg en maakt de huid weer zacht. Daarnaast werkt het antiseptisch; ideaal voor de huid met irritatie en acné.


De look

In de video gebruikt Julianne de producten van Cent Pur Cent om een feestelijke kerstmake-up te creëeren. De volgende producten zijn gebruikt om de een egale huid, rode lippen en een mooie oogopslag te maken.  


OGEN

Eye Primer
Mineral Loose Eyeshadow - Beige
Mineral Loose Eyeshadow - Café
Mineral Loose Eyeshadow - Rose Tendre
Mineral Loose Eyeshadow - La Nuit
Mineral Mascara - Black


HUID

Mineral Liquid Foundation - Kleur 1
Mineral Loose Foundation - Kleur 2
Le Soleil Bronzing Powder
Loose Mineral Blush - Rosé

 


LIPPEN

Mineral Lip Pencil - Rouge
Mineral Lipstick - Merlot


Bekijk tutorial

Julianne Bruining
Julianne is gediplomeerd schoonheidsspecialiste en breid haar kennis steeds verder uit door middel van verschillende trainingen en opleidingen. Ze is een echte vakidioot die graag ingredientenlijsten uitpluist en aan de hand daarvan het beste advies voor jouw huid geeft.