Huidverzorging in de winter

door Anja van Dijken
5 Februari 2014

Vorst, droge lucht in verwarmde gebouwen, de overgang van koud naar warm, ze vergen heel wat van huid en haar in de winter. Een extra goede huidverzorging is dan ook een must om die periode goed door te komen. Hoe verzorg je je huid het beste in de winter? Moet je met vette crèmes gaan smeren? Of is huidverzorging in de winter ook beter zorgen voor de inwendige mens?

In onze vorige blog hebben we aangegeven het belang van een goede (zon)bescherming tijdens de winter(sport). Nu gaan we huidverzorging tijdens de winter eens nader bekijken. Om te voorkomen dat onze huid toch achterstand oploopt in dit jaargetijde, is het van groot belang extra aandacht te besteden aan de verzorging van onze huid. Verzorging en bescherming van de huid in de winter, het spreekt dus voor zich. Kiezen voor de juiste (extra) verzorging, daar hebben we gewoon wat tips voor nodig.

Overdag: daarbij is het belangrijk dat je de huid op de juiste wijze beschermd (zie onze vorige blog) en daarvoor de producten kiest die bij jouw huidtype passen.

Nachtcrème: 'één van de belangrijkste verzorgingsonderdelen die er is, in alle jaargetijden'.

Wat heel veel mensen niet weten is dat de huid ’s nachts veel beter stoffen opneemt dan overdag. Een nachtcrème is dus onontbeerlijk, want juist die zorgt ervoor dat de huid er overdag weer goed uitziet. ’s Nachts gaat de huid haar ‘herstelproces’ in, wanneer we de huid dan voldoende voeding geven door middel van een nachtcrème, zal de huid optimaal herstellen! Ook slaap/rust is erg belangrijk voor de huid. Iemand die slecht of te weinig slaapt ziet er vaak grauw en grijs uit. Probeer dus minimaal zeven uur, maar liever acht uur te slapen en de huid vaart daar wel bij.

 

Serum en ampullen voor de huid in de winter

Na dagen van enorme vrieskou en misschien veel buiten zijn, zul je er heerlijk fris uitzien en voelen, maar toch zal de huid gaan uitdrogen. Om dit te voorkomen of te herstellen kun je je huid een korte ‘voedingsboost’ te geven doormiddel van een serum of ampullen te gebruiken. Deze producten zijn een soort eerste hulp bij ongelukken en een kuurtje van een aantal dagen. Ze worden altijd onder de dagcreme of nachtcrème aangebracht en zullen ervoor zorgen dat je huid geen achterstand oploopt, maar er zelfs in deze periode stralend uit blijft zien.

Masker om de huid in de winter op te peppen

Waar de huid in de winter ook enorm van opknapt is een masker. In deze periode heeft de huid gewoon veel te lijden. Door twee tot drie keer in de week een voedend, maar vooral vochtinbrengend gezichtsmasker aan te brengen, help je je huid snel te herstellen. De huid ziet er na een kwartiertje weer stralend en veel minder droog uit. Bovendien is het een goede aanleiding om even te ontspannen. Want ontspanning is ook direct te zien aan de huid. Tegelijk zijn er veel maskers te verkrijgen die je tevens als nachtcrème kunt gebruiken, een super uitvinding.

Wil je snel het beste resultaat? Probeer dan eens een masker in kuurvorm. Eén week lang, elke avond een masker, en het resultaat mag er echt zijn!

 

Vergeet niet te drinken in de winter!

Belangrijk in deze periode is om voldoende vocht binnen te krijgen. De trek naar een glas water is minder bij deze temperaturen, maar blijf drinken ook tijdens deze koudere periode. Bevochtig niet alleen kamers door er bakjes met water in te zetten, maar zorg ook voor voldoende vocht in je eigen lichaam. Het drinken van gezonde theetjes, vruchtensappen en water is echt heel goed voor je huid en lichaam.

 

Schoonheidsspecialiste helpt een droge huid oplossen

Wie echt even een oppepper nodig heeft of een goed advies, kan het best een bezoek aan de schoonheidsspecialiste brengen. Hij of zij ziet direct wat een huid nodig heeft en heeft daarvoor ook de juiste producten. Bovendien zorgt een goede gezichtsmassage ervoor dat werkzame stoffen veel beter door de huid worden opgenomen. Een echte aanrader dus, ook om jezelf eens lekker te verwennen.

 

Lichaamshuid verzorgen in de winter

Mensen denken altijd alleen aan hun gezicht, maar ook onze lichaamshuid heeft te lijden onder het winterweer. Sommige mensen krijgen jeuk (droogheid van de huid) en bij anderen gaat de huid schilferen. Ook hier gelden weer dezelfde regels als bij de gezichtshuid, namelijk smeren. Allerlei douchegels en schuimen zijn overigens funest voor de huid.

Niet alleen verandert het de pH-waarde van de huid, het droogt de huid ook heel erg uit. Beter is om alleen met water te douchen of desnoods met een olie die de huid verzacht. Vervolgens na iedere douchebeurt, het hele lichaam insmeren met een goede vochtinbrengende bodylotion.

 

Handverzorging in de winter

Handen zijn de delen van het lichaam die vaak worden blootgesteld aan de kou en daarna weer aan de warmte. Zij worden vaak rimpelig en droog. Elke dag één of twee keer een goede handcrème aanbrengen doet al wonderen. Een snelle oppepper wordt verkregen door de handen in te smeren met een goede vette crème en dan een paar plastic handschoenen aan te trekken. Houd de handschoenen zo’n tien minuten aan en de handen zijn daarna weer jong en jeugdig als nooit tevoren.

 

Lipverzorging

Een lippenbalsem mag ook niet vergeten worden gedurende de winter en dan vooral één met een Lippenbalsem met SPF.
Smeer je lippen evt. in met vaseline om uitdroging te voorkomen, ook kan een goed verzorgende lipstick de balsem prima vervangen.

Speciaal voor de Winter laten we je jou onze favorieten zien van Dr Eckstein, Webecos en Medex.

Onze Wintercreme favorieten:

Doctor Eckstein Carotin Feughtigkeitscreme Webecos Vitavocol Medex Hand & Body Cream
Doctor Eckstein Carotin Feughtigkeitscreme Webecos Vitavocol Medex Hand & Body Cream

 

 

Wil je graag persoonlijk huidadvies? Onze schoonheidsspecialisten helpen je graag. Stuur vrijblijvend een mailtje met je vraag naar [email protected] of spreek onze schoonheidsspecialistes aan de telefoon via 085 060 7005.

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Het belang van voedingssupplementen voor de huid

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.