Naif! Help mijn baby heeft een droge huid!

door Anja van Dijken
8 Mei 2022

Naif! Help mijn baby heeft een droge huid!

Je verwacht bij je baby altijd een zacht huidje, maar niets is minder waar. Veel baby’s hebben last van een droge huid, soms is de huid zelfs rood, gevoelig en schilferig. Hoe verzorg je deze kwetsbare babyhuid nu het beste. Voor veel jonge ouders is deze huidverzorging een nieuwe wereld. We nemen je hier graag in mee.

 

Hoe ontstaat de droge huid bij mijn baby?

De huid is ons grootste orgaan, dus dat geldt ook voor de allerkleinsten onder ons. Zodra je baby wordt geboren, ontsnapt het kleintje aan de beschermende omgeving van de moederbuik. De huid van je baby is op dat moment nog niet volledig ontwikkeld, zogezegd. Het is erg kwetsbaar, omdat de opperhuid (de bovenste huidlaag) nog erg dun is en vanuit zichzelf nog niet genoeg weerstand heeft. De talgproductie van de huid is nog niet volledig op gang, waardoor de babyhuid niet vet genoeg blijft en dus haar beschermlaagje mist. Waardoor er gauw vochtverlies kan ontstaan, met als gevolg een droge huid.

Als we hier goed over nadenken is het ook logisch dat de jonge babyhuid nog niet bestand is tegen weersinvloeden of grote temperatuursverschillen. Het is dus belangrijk dat de baby huid extra aandacht krijgt als het gaat om beschermen en verzorgen.

 

Hoe verzorg ik de droge huid van mijn baby?

Er zijn een aantal tips hoe je een droge huid van je baby kunt verzorgen!

Dagelijks:

 • Voor het wassen van baby’s billen is Naif Hydrating Cream Wash een mooi product. Het is te gebruiken bij een droge babyhuid of voor extra voeding in de huid, maar ook voor een lekker ontspannend moment. De huid wordt verzorgd en gereinigd op een milde manier. Jeuk en huidirritatie wordt door de Cream Wash voorkomen.
 • Smeer de babyhuid (gezichtje en lichaam) 1 of 2 maal daags in met de Naif Nurturing Cream. Deze vette crème is onmisbaar voor de babyhuid. Naif Nurturing Cream zit vol katoenzaad-, avocado-, zoete amandel- en macademia-olie. Het biedt eerste hulp bij droge plekken en eczeem.
 • Tussendoor, mag je altijd baby’s droge plekken in blijven smeren met de Naif Nurturing Cream.

Badmoment:

 • Het is verstandig om je baby niet te vaak in badje te doen en vooral niet te heet water te gebruiken. Water droogt de huid uit, maar te heet water zal de huid nog extra ontvetten. Consultatiebureau’s adviseren daarom je baby niet vaker dan 2 tot 3 maal per week gedurende 5 tot 10 minuten in badje te doen.
 • Gebruik geen zepen in het badje, maar ook niet op de huid van de baby, maar kies tijdens het badmoment voor Naif Badolie.
 • Dep je baby droog na het badmoment, zodat de badolie zijn werk kan blijven doen op het tere babyhuidje.
 • Masseer je baby na het badmoment in met de verzorgende Naif Baby Olie, maak er een heerlijk massage momentje van. Voor zowel je kindje als jij is dat genieten.


Wat voor producten heeft Naif voor de huid van mijn baby?

Naif Baby heeft een uitgebreid assortiment voor de huid van je baby die zelfs geschikt zijn voor de newborns. Deze toppers even op een rijtje:

 • Naif Soothing Baby Olie: heerlijke voedende massage en huidolie, die ook te gebruiken is als badolie of gewoon om de babyhuidje in te smeren. Bevat wel Kokosolie, Tocopherol (natuurlijke Vitamine E), Zonnebloemolie, Katoenzaadolie, Kamille en een hypoallergeen parfum  met de “je weet wel” de bekende geur!.
 • Naif Nurturing Cream: deze vette crème is onmisbaar voor de babyhuid. Naif Nurturing Cream zit vol katoenzaad-, avocado-, zoete amandel- en macademia-olie. Biedt eerste hulp bij droge plekken en eczeem.
 • Naif Billencreme: de eerste hulp bij rode billen en luieruitslag! Naif Diaper Cream helpt met de ingrediënten zoals zinkoxide, kamille en vitamine E luieruitslag te voorkomen en te herstellen, maar geneest en verkoelt ook de billetjes van je baby. Je merkt binnen no-time het verschil. En dat is fijn, want van rode billen wordt niemand blij. Van schadelijke stoffen overigens ook niet.
 • Naif Softening Body Lotion: de Naif Softening Body Lotion zit vol natuurlijke, verzorgende en verzachtende oliën. Zoals katoenzaadolie, avocado-olie, zoete amandelolie en macademia-olie om de dunne babyhuid elke dag te verzorgen. De bodylotion bevat geen minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. Het parfum is allergeenvrij, dit maakt de bodylotion ook geschikt voor de extreem droge huid of eczeem.


Hoe en wanneer gebruik ik de Naif baby producten?

De Naif baby producten zijn geschikt voor de dagelijkse verzorging van de huid van jouw baby, maar ook voor het wassen en badderen van de kwetsbare en droge babyhuid. Gebruik van Naif  baby producten is 100% veilig. De verzorgingsproducten voor baby mogen gedurende de gehele dag worden gebruikt. Je baby verzorgen zorgt voor genietmomentjes en daar kunnen de producten van Naif in helpen.


Zijn alle Naif Baby producten geschikt voor mijn baby?

Alle producten van Naif zijn 100% veilig in gebruik en geschikt voor jouw baby, zelfs voor de newborns. De verzorgingsproducten voor baby Naif, daarin wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen of te sterke ingrediënten:

 • Minerale oliën
 • PEG en synthetische emulgatoren
 • Parabenen
 • Allergene geurstoffen
 • Phenoxyethanol
 • Essentiële oliën

Alle verzorgingsproducten voor jouw baby van  Naif zijn vegan en animal friendly.


Wat zijn de voordelen van Naif?

Naif Baby, Naif Care zal de babyhuid geen schade aanrichten, maar juist voeden en verzorgen, zelfs voor de allerkleinsten, de newborns. Door de voedende en verzorgende ingrediënten, maar ook het feit dat er in Naif producten geen schadelijke stoffen wordt gebruikt zijn alle producten van Naif 100% veilig in gebruik en geschikt voor jouw baby, zelfs voor de newborns.  De droge huid, maar ook de eczeem gevoelige babyhuid heeft baat bij de verzorgende producten van Naif natural Skincare.

 

 

Naif Hydrating Cream Wash Naif Badolie Naif Baby Olie

Naif Hydrating Cream Wash

Naif Badolie

Naif Baby Olie

Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.