Nuud

Nuud staat voor 100% natuurlijk én effectief. In elke tube zit dezelfde Nuud anti-odorant crème die geuren neutraliseert, geen vlekken achterlaat en wel 3 tot 7 dagen effectief is.

Stop met deodorant, begin met Nuud. Een betere wereld begint bij jezelf, daarom heeft Nuud als doel om de wereld te verbeteren met je oksels. Het is een vegan en 100% natuurlijke deodorant die wel 3 tot 7 dagen effectief is.

 

Wat zijn de kenmerken van Nuud?


Het voornaamste kenmerk van Nuud deo is dat het volkomen onschuldig en zeer effectief is. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van Nuud op een rij:

1. Nuud bevat geen aluminium, vage chemische ingrediënten, alcohol of kunstmatige geurstoffen.

2. Nuud is vrij van nanodeeltjes en microplastics.

3. De producten van Nuud zijn vegan en dierproefvrij.

4. De verpakkingen zijn van 100% recyclebaar bioplastic en biologisch afbreekbaar karton.

5. Het voorkomt transpiratiegeur door bacteriën te neutraliseren met microzilver. 

6. Nuud deo is 3 tot 7 dagen effectief met slechts 1 keer aanbrengen.

7. Het blijft werkzaam zelfs bij het sporten, douchen of actieve levensstijl.

8. Een zeer geconcentreerde samenstelling, een 20 ml tube gaat gemiddeld 10 weken mee.

 

Is Nuud goed voor het milieu?


Naast effectief, staat Nuud ook voor zorgeloos. De deodoranten van Nuud werken optimaal tegen ongewenste geuren zonder schade te richten aan mens, dier en milieu. Het recept van Nuud is eigenlijk heel simpel: micro zilver en ecologische oliën die alles op z'n plek houden. Het resultaat is een uiterst geconcentreerde natuurlijke deodorant zonder aluminium, daardoor gaat een tube Nuud ook heel lang mee en dat maakt het dus duurzaam in gebruik. De Nuud producten komen in een volledig recyclebare verpakking met biologisch afbreekbaar karton en bioplastic tubes van suikerriet. De focus ligt op een duurzame productie en distributie. Nuud deo is dus 100% natuurlijk, 100% verantwoord en 100% zorgeloos te gebruiken.

 

Hoe lang gaat Nuud deo mee?


Het gemiddeld verbruik van een 15 ml tube Nuud deo is 7 weken, de grotere tube van 20 ml gaat gemiddeld 10 weken mee. Er zijn verschillende Nuud deo packs samengesteld met verpakkingen van duurzaam en recyclebaar materiaal. Door grotere packs samen te stellen gaat Nuud nog langer mee in de lichaamsverzorging. Het hoeft daardoor dus minder vaak opgestuurd te worden en dat scheelt weer voor het milieu.

Voor de beginnende gebruiker is er de Nuud Deodorant Starter Pack. Een perfecte kennismaking met Nuud. Het bevat één tube met 15 ml anti-odorant crème, dat is genoeg voor 7 weken natuurlijk frisse en verzorgde oksels. De Nuud Deodorant Starter Pack Zwart is ook verkrijgbaar in een zwarte kleur, voor de liefhebber.

Fan geworden na het startpakket? Om het nog slimmer aan te pakken is er de Nuud Deodorant Smarter Pack. Het bevat twee tubes deodorant met nog meer inhoud van 20 ml per tube, waardoor het zeker 20 weken meegaat. Ook de Nuud Deodorant Smarter Pack Zwart is beschikbaar in een zwarte kleur.

Wanneer iedereen in het gezin of huishouden fan is geworden van de natuurlijke en verantwoorde deodoranten van Nuud, is er altijd nog de Nuud Deodorant Family Pack. Het familiepakket bevat vier tubes van 20 ml met een eigen kleur voor elk persoon. Als één doos met vier tubes niet genoeg is of je geeft het graag als cadeau, dan is er ook nog de Nuud Deodorant Gift Pack. Een pretpakket met vier vrolijke tubes voor nog meer gebruiksplezier. Leuk om te geven, maar vooral ook om te krijgen.

Meer lezen over welke deodorant het beste past bij jouw voorkeuren? Dan raden wij onze blog Hoe kies je de juiste deodorant? aan. 

 

Wat zit er in Nuud?


In Nuud zitten 10 natuurlijke en ecologische ingrediënten. Hieronder hebben wij op een rijtje gezet wat er in Nuud zit en een korte uitleg over de werkzame stoffen.

1. Ecocert zilver. Zilver heeft een natuurlijke antibacteriële werking, maar om kosten te besparen wordt vaak gebruik gemaakt van zilver oplossingen of deeltjes die zo klein zijn dat ze door het huidoppervlak naar binnen kunnen dringen. Bij Nuud doen ze dat anders, zij maken gebruik Ecocert zilver. De zilverdeeltjes hiervan zijn groter waardoor ze de huid niet kunnen binnendringen en zijn ook nog eens van 99,9 % puur zilver. Het Ecocert zilver remt de bacteriën die geuren veroorzaken op natuurlijke wijze, waardoor de oorzaak van ongewenste geuren wordt voorkomen.

2. Kokosolie. Nuud maakt gebruik van een zuivere en 100% natuurlijke kokosolie. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke deodorant beter uitgesmeerd kan worden en lost niet op in (douche) water en transpiratievocht. Daarnaast heeft de verzorgende werking van kokosolie veel voordelen. Het heeft antibacteriële eigenschappen eigenschappen, beschermt de huid tegen uitdrogen en hydrateert de huid. Hierdoor zorgt het ervoor dat de huid soepel en zacht wordt gehouden.

3. Wonderolie. Een olie die wordt verworven uit de Ricinus communis, ook wel bekend als de wonderboom waaruit castorolie wordt gewonnen. Wonderolie wordt al sinds de oudheid gebruikt voor medicinale en farmaceutische doeleinden. De olie lost niet op in (douche) water en transpiratievocht. Daarnaast voedt het tot diep in de huidlagen en zorgt het ervoor dat de huid gehydrateerd blijft, zodat het zacht en soepel blijft.

4. Zinkoxide. Een witte minerale poeder dat wordt gemaakt door zink te verhitten. Zinkoxide vormt een beschermende antibacteriële stof en heeft een natuurlijke reinigende werking, waardoor de werkstoffen in de deodorant optimaal hun werk kunnen doen. Daardoor zorgt het ervoor dat bacteriën minder snel groeien en de huid langer fris blijft ruiken. 

5. Amandelolie. Een verzorgende en plantaardige olie van de amandelboom. Het is rijk aan onverzadigde vetzuren en lost daarbij niet op in (douche) water of transpiratievocht. Het is dus een handig hulpmiddel om deze deodorant zonder aluminium beter uit te kunnen smeren. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat vocht beter in de huid wordt vastgehouden, waardoor het de gevoelige huid en droge huid verzorgt.

6. Minerale klei. Bestaande uit stearalkonium bentonite, wat een combinatie is van het stearalkonium hectoriet mineraal en bentonietklei. Beide hebben een oorsprong van Amerikaanse bodem. De stearalkonium hectoriet is ontdekt in de stad Hector, waar de mineraal ook naar is vernoemd. Bentonietklei heeft de naam te danken aan Benton in Wyoming, waar grote hoeveelheden vulkanisch as in de grond is genesteld waaruit bentonietklei wordt gewonnen. De minerale klei in Nuud zit vol met mineralen, waardoor het stearalkonium bentonite wordt genoemd. Het zorgt ervoor dat de deodorant dun genoeg is om goed uit te smeren, maar ook dik genoeg is om aan de huid te kunnen hechten. 

7. Plantaardige emulgator. Om de ingrediënten in de deodorant goed met elkaar te kunnen vermengen is er natuurlijk een emulgator nodig. In Nuud wordt een volledig natuurlijke emulgator gebruikt dat is gemaakt van glycerine en stearinezuur. Hierdoor worden de ingrediënten in de deodorant niet alleen vermengd tot een fijne crème, maar blijft het bij alle temperaturen ook nog eens goed en geschikt om uit te kunnen smeren op de huid.

8. Wonderolie extract. Gehydrogeneerde castorolie dat zo is gevormd dat het de gewenste stevigheid en smeltgedrag heeft. De natuurlijke deodorant krijgt daardoor een vaste en fijne substantie die beter is uit te smeren. Daarnaast wordt het niet opgelost in (douche)water en transpiratievocht. 

9. Plantaardige mengverbeteraar. Om de oplosbaarheid van de stoffen in de natuurlijke deodorant te bevorderen, wordt er gebruik gemaakt van een lage concentratie propylene carbonate als plantaardige mengverbeteraar. Hierdoor ontstaat een fijn en natuurlijk product dat makkelijk is in gebruik.

10. Carnauba was. Om te voorkomen dat de natuurlijke deodorant niet vloeibaar wordt bij hogere temperaturen in de zomer, is er carnauba was aan toegevoegd. De geelbruine was wordt gewonnen uit de bladeren van de carnaubapalm en is ook niet oplosbaar in (douche)water of transpiratievocht. Het geeft extra stevigheid aan de crème waardoor de deodorant nog fijner in gebruik is.

 

Is Nuud een natuurlijke deodorant?


Nuud is een 100% natuurlijke deodorant waarbij gebruik wordt gemaakt van gecertificeerde ingrediënten. Nuud deo is vrij van aluminium, kunstmatige geurstoffen, vage chemicaliën of alcohol. Om nog een stapje verder te gaan, het bevat ook absoluut geen microplastic of nanodeeltjes. Het resultaat is een uiterst geconcentreerde natuurlijke deodorant zonder aluminium, die bacteriën neutraliseert die onaangename geuren veroorzaken. Hierdoor wordt het probleem bij de bron aangepakt. Het blijft daarnaast ook lang werkzaam, de ecologische oliën zorgen ervoor dat de deodorant goed blijft zitten. Zelfs bij het douchen. Een actieve levensstijl, een drukke werkdag of een intensieve sportroutine hebben geen grip op de effectiviteit van Nuud deo. Transpiratiegeuren worden bestreden zonder de huid te verstoppen en Nuud deo laat daarbij geen vlekken achter in kleding. Daarbovenop zijn de producten van Nuud ook nog volledig vegan en absoluut proefdiervrij. 

Bij Care for Skin zijn we groot voorstander van natuurlijk deodorants. Lees er alles over in onze blog Aluminium in deodorant, hoe slecht is het nu echt?

 

Wat maakt Nuud deo uniek?


Wat Nuud uniek maakt is dat het een preodorant is en geen deodorant, oftewel het voorkomt de transpiratiegeur. Nuud deo heeft een natuurlijke antibacteriële en reinigende werking doordat het Ecocert zilver en zinkoxide bevat. Hierdoor worden geur veroorzakende bacteriën niet alleen bestreden maar ook voorkomen, zodat ongewenste geuren geen kans hebben zich te ontwikkelen. Daarnaast zitten in Nuud waterbestendige ecologische oliën die bij het douchen en/of transpireren blijven zitten, zoals o.a. kokosolie en wonderolie. Het Ecocert zilver en zinkoxide blijven daardoor langer op de huid zitten en kunnen zo ook langer hun werk doen om bacteriën te bestrijden. De oorzaak wordt hierdoor bij de bron aangepakt en dat zorgt voor langere frisse en geurvrije oksels. 

 

Hoe lang duurt het voordat Nuud deo werkt?


Ieder lichaam is anders, het kan bij de één wat langer duren voordat het werkt dan bij de ander. Wanneer Nuud werkt is afhankelijk van het aantal bacteriën dat op de huid aanwezig zijn, maar bij weinig bacteriën werkt het gelijk. Geef de huid en het microbioom vooral ook de tijd om te wennen. Bij beginnend gebruik zullen de oksels meestal eerst gaan detoxen, waardoor de transpiratie aanvankelijk kan gaan toenemen zodat opgeslagen afvalstoffen worden afgevoerd. De detox neemt af naarmate het product langer wordt gebruikt. De smeerfrequentie verschilt per persoon, speel met de frequentie om erachter te komen wat het beste voor jouw huid werkt. In het begin kan de deodorant om de dag worden aangebracht, daarna kan het worden verspreid over 3 of meer dagen. 

 

Hoe gebruik je Nuud deo?

  1. Durf te detoxen. Naarmate het product langer wordt gebruikt, neemt de detox af.
  2. Ontdek je smeerfrequentie. Ondanks het kleine beetje blijft Nuud werkzaam. Begin om de dag met smeren, verspreid het daarna over 3 of meer dagen.
  3. Geurvrije start. Nuud neutraliseert en voorkomt geuren. Voor een geurvrije start moet kleding eerst vrij zijn van oude geuren en bacteriën.
  4. Niet teveel Nuud. Het is een zeer geconcentreerde deodorant. Een hele kleine hoeveelheid is al meer dan genoeg

 

Is Nuud geschikt voor elke huidtype?


Nuud deo is geschikt voor alle huidtypes en oksels, omdat het alleen maar uit 100% onschuldige ingrediënten bestaat. Het bevat slechts 10 gecertificeerde en natuurlijke ingrediënten waarvan het belangrijkste ingrediënt microzilver is. Er worden geen vage chemicaliën, aluminium of parabenen gebruikt waardoor Nuud deo zorgeloos gebruikt kan worden. 

 

Nuud deo kopen


Care for Skin is één van de Nuud verkooppunten. Bij ons kun je 7 dagen per week Nuud deo bestellen, snel en gemakkelijk online. De bestellingen worden met zorg door ons team ingepakt en zo snel mogelijk verzonden. Onze specialisten met professioneel advies en betrokken klantenservice maken Care for Skin tot dé huidspecialist online. 

Vragen of advies nodig? Wij helpen graag! Care for Skin is telefonisch te bereiken op tel. 085 060 7005 of door te mailen naar [email protected]