De beste manier om lichaamshaar te verwijderen

25 Oktober 2020

Lichaamshaar hebben we allemaal. We worden er zelfs mee geboren. Sommige baby’s hebben vlak na hun geboorte overal kleine donshaartjes, ook wel Lanugo genoemd. Dit vachtje verdwijnt vanzelf en maakt plaats voor gewoon lichaamshaar.

In de Westerse cultuur vinden veel vrouwen lichaamshaar niet mooi en willen er maar wat graag vanaf. De haren permanent weg laten laseren is erg kostbaar. Gelukkig zijn er meer manieren om van die ongewenste haren af te komen.

Wenkbrauwen

Veel vrouwen epileren hun wenkbrauwen. Ontsmet je huid goed voordat je begint en zorg voor goed gereedschap. Kies bijvoorbeeld voor een Tweezerman pincet. Deze is erg geliefd en verkrijgbaar in veel verschillende maten en kleuren, zodat er altijd een is die bij je past. Bepaal van te voren welke haren je weg gaat halen. Om het jezelf makkelijk te maken kan je de gewenste vorm eerst met een zacht wenkbrauwpotlood op je huid tekenen. Haal alle haren die buiten de lijnen vallen weg, maar epileer nooit de bovenkant van je wenkbrauwen! De bovenkant van je wenkbrauwen bepalen je gezichtsuitdrukking en die verandert wanneer je daar haren verwijdert. Wanneer je je wenkbrauwen gaat epileren, trek dan de huid goed strak. Dit voorkomt wondjes en verzacht de pijn. Let erop dat je één haartje per keer verwijderd. Wanneer het epileren teveel pijn doet kan je je huid tussendoor koelen door even met een ijsblokje over de huid te wrijven.

Gezichtshaar

Ook op je gezicht zitten kleine donshaartjes. Vaak zijn deze niet zichtbaar en de meeste mensen laten ze zitten. Echter, vaak op latere leeftijd worden de haartjes op je kin en bovenlip iets donkerder waardoor het lijkt alsof je een snor krijgt. Weg ermee dus. We raden het niet aan om de haartjes in je gezicht weg te halen met een scheermes. Een scheermes scheert de haartjes tot het huidoppervlak weg, waardoor je de haartjes binnen no-time weer ziet en voelt. Het beste kan je de haartjes in hun geheel bij de haarwortel verwijderen. De Tweezerman Facial Hair Remover is hiervoor een goede tool. Het apparaat ziet er een beetje gek uit, maar laat dat je er niet van weerhouden het te proberen. Zet de spiraal op de haartjes die je weg wilt hebben en draai de handvatten in tegengestelde richting. Op deze manier verwijder je in een handomdraai al je ongewenste haartjes. Omdat je hiermee niet heel nauwkeurig kan werken, raden we aan deze tool aan om alleen voor de haartjes op je kin en bovenlip te gebruiken.

Lichaamshaar

De haartjes op je gezicht vergen nou eenmaal een andere aanpak dan de haren op de rest van je lichaam. De haren op je lichaam zijn iets dikker en grover van structuur, waardoor het een stuk pijnlijker is wanneer je deze eruit trekt. Daarom gaan wij voor scheren. Niet zomaar scheren, maar met een safety razor. Daarmee krijg je een veel gladder resultaat dan met een gewoon scheermesje, en daar houden we van. Het vergt enige oefening, je moet het mesje namelijk in een hoek van ongeveer 30 graden houden, maar wanneer je eenmaal door hebt hoe het moet ben je om, dat verzekeren wij je. Een safety razor is in eerste instantie een investering. Uiteindelijk zul je geld besparen, want de mesjes zijn hartstikke goedkoop. Op den duur ben je daarom zelfs goedkoper uit. Bovendien is het veel milieuvriendelijker omdat een safety razor niet van plastic is gemaakt. De houder gaat jaren mee, en het enige dat je hoeft te vervangen zijn de mesjes zelf. Een ander voordeel van een safety razor is dat het zorgt voor veel minder scheerirritatie doordat de mesjes dichter op de huid scheren. Hierdoor krijgen ingegroeide haartjes geen kans.

How to:

De eerste keer dat je een safety razor gaat gebruiken is het verstandig om er even de tijd voor te nemen. Neem een warme douche voor optimale ontspanning en maak er een ware beleving van. Voordat je met het mes in de weer gaat kun je een pre shave gebruiken. Deze bereid jouw huid goed voor op de scheerbeurt. Het verzacht de haren en legt een beschermend laagje op de huid. Daarna is het tijd om de scheercrème aan te brengen. Meng de scheercrème met wat water om het te laten schuimen. Je zult zien dat je echt maar een heel klein beetje nodig hebt voor een heleboel schuim. Houd de safety razor in een hoek van 30 graden en zet hem rustig op je huid. Anders dan met gewone scheermessen, is het bij een safety razor belangrijk om kleine stukjes huid per keer te scheren. Maak geen lange halen en trek de huid strak, dit voorkomt wondjes. Wanneer je alle haartjes hebt verwijderd was je de laatste restjes schuim van je huid en smeer je de huid in met een verzorgende aftershave. Tegenwoordig zijn er speciale producten voor vrouwen op de markt die heerlijk ruiken, bijvoorbeeld een scheerschuim voor vrouwen. Een aftershave verzorgd de kwetsbare huid, versterkt de huidbarrière en een droog, trekkerig gevoel wordt hiermee voorkomen. Je huid voelt na het aanbrengen heerlijk zacht aan!

 

Misschien vind je deze blog ook interessant:

Cosmeceuticals