Hoe lang blijft spray tan zitten

door Anja van Dijken
7 Juni 2022

Hoeveel dagen een spray tan blijft zitten is een veelgestelde vraag en een hele logische. Graag neem ik je mee in de wereld van de spray tan, bruikbare tips wat maakt dat je op een eenvoudige manier, goed voorbereid kunt genieten van de beste zelfbruiner, de beste tanning.

 

Hoe lang blijft spray tan zitten

Gemiddeld vervaagt de spray tan na 5 – 7 dagen, de oorzaak hiervan is de natuurlijke afschilfering van de huid. Door de huid goed voor te bereiden en tussendoor te blijven verzorgen, maak je optimaal gebruik van de duur van de zelfbruiner spray.

Goed om te weten is dat elke bruiningsspray zich hecht aan dode huidcellen, dat maakt dat de voorbereiding en het onderhoud van je huid zo belangrijk is.

 

Oolaboo Organic Spray-on Bronzer Bondi Sands Self Tanning Face Mist 1 Hr Express

Oolaboo Organic Spray-on Bronzer

Bondi Sands Self Tanning Face Mist 1 Hr Express



Hoe bereid ik mijn huid voor spray tan

Scrub je huid voorafgaand aan de tanning.

Je stimuleert zo een egale teint door het verwijderen van overtollige dode huidcellen. Let vooral op de drogere plekjes op je lichaam, maar ook je gezicht. Denk daarbij als het gaat om je lichaam vooral aan de droge plekken op je enkels, knieën en ellebogen, hierbij is een body scrub een mooie tool.
Je gezicht kan ook gauw wat drogere plekjes vertonen rondom de wenkbrauwen en neusvleugels, gebruik hiervoor een scrub speciaal voor het gezicht.

Reinigen vooraf aan spray tan.

Zorg dat je voorafgaand aan de zelfbruiner lichaam en of zelfbruiner gezicht de huid goed hebt gereinigd.

Gebruik de zelfbruiner handschoen.

De zelfbruiner handschoen: breng de zelfbruiner, tanning spray hierop aan en smeer deze met licht draaiende, masserende bewegingen in de huid.

Hydrateer de huid vooraf spray tan.

Zijn er nog extra drogere plekken op je lichaam of je gezicht, gebruik hiervoor een licht van structuur hydraterend product, zoals een body lotion voor het lichaam of een hydraterend hyaluronzuur serum voor het gezicht. Een vochtinbrengende crème (niet vettend) is ook altijd goed om voorafgaand aan de tanning te gebruiken.

 

Dr. Grandel Hyaluron Body Phyris Hyaluron Sensation Serum

Dr. Grandel Hyaluron Body

Phyris Hyaluron Sensation Serum

 

Ons advies:

Geef je lichaam en gezicht een scrub en een goede hydratatie voorafgaand aan de tanning spray, het gebruik van de zelfbruiner. Zo voorkom je donkere vlekken en verleng je de duur van tanning.



Hoe blijft mijn spray tan mooi?

De voorbereiding is optimaal, de spray tan is aangebracht, nu nog de tips om de spray tan zolang mogelijk mooi te houden.

Het onderhouden van je spray tan doe je zo:

Douche niet te lang en niet te warm en gebruik bij het douchen geen scrub, sponzen of washandjes. Door de wrijving zullen de dode huidcellen loslaten en dit is nu net waar de tanning zich aan hecht.

Droog je lichaam en gezicht na het douchen, baden of zwemmen deppend af. Ga je flink wrijven met een handdoek, dan zal dit ook exfoliërend werken op je huid, waardoor de kleur sneller verdwijnt.

Blijf je huid goed hydrateren, daardoor zal er minder snel vervelling ontstaan.

 

Bondi Sands Pure Self Tanning Face Mist Bondi Sands Glo Mist One Day Tan - Matte

Bondi Sands Pure Self Tanning Face Mist

Bondi Sands Glo Mist One Day Tan - Matte



Wanneer kan ik de tanning spray het beste gebruiken?

Het tijdstip van de tanning spray is niet echt belangrijk, maar kan soms wel heel praktisch zijn omdat het toch even wat tijd kost. De tanning is prima in de avonduren aan te brengen, maar geen must. Elke tanning heeft zijn droogtijd, zo ongeveer 3 tot 5 minuten, maar vooral zijn inwerktijd. Dit laatste varieert van 3 tot 5 uur. Hoe fijn is het dan dat dit in de nacht gebeurt.

Het beste resultaat voor een mooie tanning, zit  erin dat je weet wat je doet en er tijd voor neemt. Vooral als je het voor de eerste keer gaat gebruiken. Ben je na verloop van tijd een expert, dan weet je precies hoe jouw huid reageert en dan is het als het ware een tussendoortje.

 

Hoe lang moet spray tan intrekken?

De zelfbruiner spray moet ongeveer 3 tot 5 minuten intrekken, soms is de droogtijd zelfs nog iets sneller. Daarna zal de kleur zich gaan ontwikkelen, dit laatste kan variëren van 3 tot 5 uur. Gebruik je een zelfbruiner benen? Laat ze even lekker bloot, dus niet gelijk een strakke broek aan. Lekker makkelijk, dan is het zo tussendoor gepiept en terwijl jij je ding blijft doen, kan de zelfbruiner jouw benen voorzien van een prachtige zomers look.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.