Hoe lang blijft spray tan zitten

door Anja van Dijken
7 Juni 2022

Hoeveel dagen een spray tan blijft zitten is een veelgestelde vraag en een hele logische. Graag neem ik je mee in de wereld van de spray tan, bruikbare tips wat maakt dat je op een eenvoudige manier, goed voorbereid kunt genieten van de beste zelfbruiner.

 

Hoe lang blijft spray tan zitten

Gemiddeld vervaagt de spray tan na 5 – 7 dagen, de oorzaak hiervan is de natuurlijke afschilfering van de huid. Door de huid goed voor te bereiden en tussendoor te blijven verzorgen, maak je optimaal gebruik van de duur van de zelfbruiner spray.

Goed om te weten is dat elke bruiningsspray zich hecht aan dode huidcellen, dat maakt dat de voorbereiding en het onderhoud van je huid zo belangrijk is.

De voorbereiding:

  • Scrub je huid voorafgaand aan de tanning. Je stimuleert zo een egale teint door het verwijderen van overtollige dode huidcellen. Let vooral op de drogere plekjes op je lichaam, maar ook je gezicht. Denk daarbij als het gaat om je lichaam vooral aan de droge plekken op je enkels, knieën en ellebogen, hierbij is een body scrub een mooie tool. Je gezicht kan ook gauw wat drogere plekjes vertonen rondom de wenkbrauwen en neusvleugels, gebruik hiervoor een scrub speciaal voor het gezicht.
  • Zorg dat je voorafgaand aan de zelfbruiner lichaam en of zelfbruiner gezicht de huid goed hebt gereinigd.
  • Hydrateer waar nodig. Zijn er nog extra drogere plekken op je lichaam of je gezicht, gebruik hiervoor een licht van structuur hydraterend product, zoals een body lotion voor het lichaam of een hydraterend hyaluronzuur serum voor het gezicht. Een vochtinbrengende crème (niet vettend) is ook altijd goed om voorafgaand aan de tanning te gebruiken.

Door je lichaam en gezicht een goede hydratatie te geven na de scrub en voorafgaand aan de tanning voorkom je donkere vlekken en verleng je de duur van tanning.

 

Hoe blijft mijn spray tan mooi?

De voorbereiding is optimaal, de spray tan is aangebracht, nu nog de tips om de spray tan zolang mogelijk mooi te houden.

Het onderhouden van je spray tan doe je zo:

  • Douche niet te lang en niet te warm en gebruik bij het douchen geen scrub, sponzen of washandjes. Door de wrijving zullen de dode huidcellen loslaten en dit is nu net waar de tanning zich aan hecht.
  • Droog je lichaam en gezicht na het douchen, baden of zwemmen deppend af. Ga je flink wrijven met een handdoek, dan zal dit ook exfoliërend werken op je huid, waardoor de kleur sneller verdwijnt.
  • Blijf je huid goed hydrateren, daardoor zal er minder snel vervelling ontstaan.

 

Wanneer kan ik de tanning het beste gebruiken?

Het tijdstip van de tanning is niet echt belangrijk, maar kan soms wel heel praktisch zijn omdat het toch even wat tijd kost. De tanning is prima in de avonduren aan te brengen, maar geen must. Elke tanning heeft zijn droogtijd, zo ongeveer 3 tot 5 minuten, maar vooral zijn inwerktijd. Dit laatste varieert van 3 tot 5 uur. Hoe fijn is het dan dat dit in de nacht gebeurt.

Het beste resultaat voor een mooie tanning, zit  erin dat je weet wat je doet en er tijd voor neemt. Vooral als je het voor de eerste keer gaat gebruiken. Ben je na verloop van tijd een expert, dan weet je precies hoe jouw huid reageert en dan is het als het ware een tussendoortje.

 

Hoe lang moet spray tan intrekken?

De zelfbruiner spray moet ongeveer 3 tot 5 minuten intrekken, soms is de droogtijd zelfs nog iets sneller. Daarna zal de kleur zich gaan ontwikkelen, dit laatste kan variëren van 3 tot 5 uur. Gebruik je een zelfbruiner benen? En draag je op dat moment een korte broek? Lekker makkelijk, dan is het zo tussendoor gepiept en terwijl jij je ding blijft doen, kan de zelfbruiner jouw benen voorzien van een prachtige zomers look.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Ze is al 30 jaar schoonheidsspecialiste en is gespecialiseerd in huidverbetering. Huid, voeding en levensstijl zijn voor haar belangrijke componenten.