Loveli deodorant, aluminium vrije deo die echt werkt!

door Anja van Dijken
6 Maart 2023

Bij Care for Skin krijgen wij met enige regelmaat de vraag "Werkt een aluminium vrije deodorant echt?" en "Wat is dan de beste aluminium vrije deodorant?"

Wij zijn heel blij met het merk Loveli die vanuit liefde voor ons eigen lichaam, gezondheid, dier en milieu prachtige producten heeft ontwikkeld. Vanuit die basis is hun deodorant zonder aluminium ontstaan. Lees mee, en wie weet wordt jij net zo enthousiast als wij!

 

Hoe is Loveli ontstaan?

Linda is de ontdekker en de gepassioneerde oprichtster van Loveli. Jaren geleden heeft haar moeder de diagnose borstkanker gekregen en kwam er tegelijk de waarschuwing dat ze beter geen deodorant met aluminium meer zou gebruiken. Voor haar is dit een trigger geweest om uit te vinden hoe dit werkte. Na heel wat research kwam ze erachter dat ongeveer 60% van hetgeen je op je huid smeert, door je lichaam wordt opgenomen. Hierdoor is zij aangezet tot het ontwikkelen van een deodorant waarin het schadelijke aluminium niet wordt verwerkt, maar enkel de natuurlijke ingrediënten het goede werk doen.

 

Wat is een gezonde deodorant?

Een gezonde deodorant bevat geen aluminium chloride, maar ook geen andere schadelijke stoffen voor je huid en lichaam. Aluminium komt in de meeste spuitbus deodorants voor, het zorgt ervoor dat je minder gaat zweten. Het gevolg hiervan is dat het transpiratieproces wordt verstoord, waardoor het zweetvocht en ook de afvalstoffen die in het zweetvocht voorkomen niet op een natuurlijke weg kunnen worden afgescheiden.

De deodorants van Loveli bevatten geen schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen, aluminium chloride, nano, palmolie, PEG's, alcohol, synthetische geur- en kleurstoffen of microplastics. De Loveli natuurlijke deodorant bevat natuurlijke antibacteriële stofjes (zuiveringszout) die jou beschermen tegen nare lichaamsgeuren en maskeert de zweetgeur met haar natuurlijke geurstoffen. Hierdoor is de natuurlijke Loveli Deo geschikt voor de meest gevoelige huid en zullen ze geen huidirritaties veroorzaken onder de oksels, maar ook de kleding sparen van gele vlekken.

De voordelen van Loveli deodorant

  • Geen irritaties van de okselhuid.
  • Geen negatieve gevolgen voor de hormoonhuishouding in je lichaam.
  • Geen blokkades van het natuurlijke transpiratieproces (aluminium chloride is hiervan de veroorzaker).
  • Goede afvoer van afvalstoffen.
  • Geen verhoogd risico op borstkanker door schadelijke aluminium chloride.

Wil je meer weten wat dit proces inhoudt en vooral hoe je kunt overstappen naar een natuurlijk Loveli deodorant? Lees dan onze blog: Hoe kies je de juiste deodorant?

 

Wat zit er in de Loveli deo?

De Loveli deodorant bevat de ingrediënten kokosolie, zuiveringszout (natriumcarbonaat) en zinkoxide, met daarbij natuurlijke geurstoffen. De ingrediënten in de Loveli deosticks blokkeren de zweetklieren niet, maar neutraliseren juist de zweetgeurtjes door het aanwezige zuiveringszout vanaf het moment dat het zweet je huid heeft bereikt. Je blijft dus gewoon zweten zoals het hoort, maar je ruikt er niets van.

In de deo van Loveli wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. Zoveel mogelijk (bijna alle) wordt er gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. De natuurlijke deodorant van Loveli bevat absoluut geen schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen, aluminium chloride, nano, palmolie, PEG's, alcohol, synthetische geur- en kleurstoffen of microplastics.

Loveli Deodorant Apple Blossom Loveli Deodorant Sweet Orange Loveli Deodorant Zensei Power Rebel Care

Loveli Deodorant Apple Blossom

Loveli Deodorant Sweet Orange

Loveli Deodorant Zensei Power Rebel Care

 

 

Werkt Loveli deodorant nou echt?

Ja, de Loveli deodorant werkt echt. Zweet geeft een nare geur, op het moment dat het in contact komt met de bacteriën op je huid. Je kunt dit deels voorkomen door je oksels te wassen, maar vooral door de pH-waarde van je huid omhoog te brengen. Het gevolg is dat de bacteriën op je huid hier niet meer kunnen leven, dit is het positieve effect van het gebruik van de Loveli deo. Geen bacteriën betekent simpelweg geen nare geurtjes meer.

De deo loveli bevat absoluut geen schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen, aluminium chloride, nano, palmolie, PEG's, alcohol, synthetische geur- en kleurstoffen of microplastics. De natuurlijke deodorant bevat natuurlijke antibacteriële ingrediënten (zuiveringszout) die je okselhuid beschermen tegen nare lichaamsgeuren en maskeert de zweetgeur met de natuurlijke geurstoffen. Zelfs de meest gevoelige huid zal geen huidirritatie krijgen door deze loveli deo.

 

Wat voor Loveli producten zijn er?

Loveli producten zijn inmiddels zeer uitgebreid met een complete Loveli gezichtsverzorging, Loveli lichaamsverzorging en ook de Loveli Lipbalm is zeer populair. Lovelicare is een begrip: zorg voor jezelf, je huid en je oksels zonder gevaar, maar vooral simpel en doeltreffend.

We lichten er een paar mooie Loveli producten voor je uit:

Loveli Lipbalm Original Stick Loveli Lipbalm Apricot Loveli Lipbalm Cherry

Loveli Lipbalm Original Stick

Loveli Lipbalm Apricot

Loveli Lipbalm Cherry

 

Loveli Lipbalm: Er is voor iedereen een passende en 100% natuurlijke Loveli lippenbalsem op basis van castorolie, zoete amandelolie en candelillawas. De Loveli lipbalms hydrateren en verzorgen de lippen zonder de lippenhuid af te sluiten. De balms zijn volledig vegan, geurloos en zonder smaakje, zodat ze ook geschikt zijn voor de gevoelige huidjes en voor alle leeftijden. Gebruik deze lippenbalsem ook eens als highlighter of blush, super effectief en zacht voor je huid.

 

Loveli Face Cream Loveli Face Mist Loveli Eye Serum

Loveli Face Cream

Loveli Face Mist

Loveli Eye Serum

 

Loveli Gezichtsverzorging is een complete lijn met rijke, verzorgende, voedende en uiteraard 100% natuurlijke ingrediënten. De Loveli Face Cream, samen met de Loveli Face Mist, Loveli Eye Serum en het Loveli Face Wash vormen een goede basis voor de dagelijks skincare routine van alle huidtypes

 

Loveli Rebel Care Lipbalm Original Loveli Body Wash Rebel Care Loveli Face & Beard Wash Rebel Care

Loveli Rebel Care Lipbalm Original

Loveli Body Wash Rebel Care

Loveli Face & Beard Wash Rebel Care

 

Loveli Rebel Care is een lijn speciaal voor de Loveli man onder ons, 100% vrij van troep. De loveli deo man, maar ook de Loveli Rebel Care Lipbalm Original, de Loveli Body Wash Rebel Care en de Loveli Face & Beard Wash Rebel Care vormen tezamen een no-nonsense verzorgingslijn voor mannen.

 

Waar kun je Loveli deo kopen?

Loveli Deo koop je bij Care for Skin, officieel Loveli verkooppunt. Ook Loveli gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en lipverzorging koop je bij Care for Skin. De specialist op het gebied van natuurlijke deodorants en huidverzorging. Kom je er alleen niet uit of heb je vragen hoe over te stappen op een natuurlijke deodorant van Loveli? Lees onze blog over "Deo detox! Hoe stap je over op een natuurlijke deodorant?"

Voor de mannen is er de Loveli deo man, de Loveli Deodorant Zensei Power Rebel Care. Uiteraard op basis van dezelfde 100% natuurlijke ingrediënten, met een kruidige en zachte geur van salie. Dus ook zonder aluminiumchloride, gemaakt op basis van zuiveringszout.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.