Zelfbruiner of spray tan verwijderen! Tips & tricks!

door Anja van Dijken
3 Juli 2023

Zelfbruiner vlekken verwijderen, liever niet, maar het overkomt je gewoon. Je denkt dat het goed gaat, maar toch merk je vlekken of strepen op plekken waar je die liever niet wilt zien - zoals je knieën, ellebogen, handen en voeten. Maak je geen zorgen - we geven je de tips & tricks om het verwijderen van zelfbruiner gemakkelijk en effectief aan te pakken.

Zelfbruiner of spray tan aanbrengen

Voordat we ingaan op het verwijderen van zelfbruiner en spray tan, is het belangrijk om te vermelden dat de beste manier om vlekken te voorkomen, een goede voorbereiding is. Scrub je huid grondig voor het aanbrengen om dode huidcellen te verwijderen. Geef extra aandacht aan ruwere gebieden zoals ellebogen, knieën, enkels en voeten.

Lees onze blog: De do's en dont's bij het gebruik van een zelfbruiner.

Zelfbruiner verwijderen

♣ Vlekken verwijderen die veroorzaakt zijn door een zelfbruiner gaat redelijk eenvoudig, vooral als je de zelfbruiner of tanning spray net hebt aangebracht. Maar wacht vooral niet te lang om de vlekken te verwijderen. Als je vlekken opmerkt net nadat je de zelfbruiner of spray tan hebt aangebracht, is het dus tijd voor snelle actie. Probeer het gebied onmiddellijk met een nat washandje af te vegen, wat vaak genoeg is om een verse vlek te verwijderen.

♣ Gebruik een body peeling of body scrub als de vlekken of strepen eenmaal zijn opgedroogd. Het verwijderen wordt een beetje ingewikkelder, maar niet onmogelijk. Begin met het nemen van een warme douche of bad om de huid te verzachten en bereid je voor op een peeling of scrub. Gebruik daarbij een scrubhandschoen, de exfoliating mitt. Dit helpt bij het verwijderen van de bovenste laag van de dode huid waar de meeste van de zelfbruiner of spray tan zich bevindt.

♣ Breng een body oil aan op de huid en laat deze een half uur inwerken. De body olie zal helpen om de zelfbruiner los te weken van de huid. De exfoliating mitt of scrubhandschoen kan daarbij een handje helpen.

 

Medex Body Peeling Strong Exfoliating Mitt

Medex Body Peeling Strong

Bondi Sands Exfoliating Mitt

 


Zelfbruiner vlekken op knieën, ellebogen, handen en voeten verwijderen

De drogere plekken op je lichaam, zoals de knieën, ellebogen, handen en voeten zijn net als een spons. Breng je een zelfbruiner of spraytan aan op deze gebieden, dan zal deze snel en flink intrekken, met als gevolg vlekken. Een drogere huid zal altijd sneller gaan vlekken bij een zelfbruiner, dan de huid die goed gehydrateerd is.

Het verwijderen van zelfbruiner, spraytan hoeft dan niet moeilijk te zijn, maar het is simpeler om dit te voorkomen.

Smeer daarom van te voren droge plekken van je lichaam in met een bodylotion, of gebruik een hydratatie serum vooraf aan de zelfbruiner.

Heb je daarna alsnog een selftan verwijderaar nodig kies dan voor de Bondi Sands Self Tan Eraser, een effectieve zelfbruiner verwijderaar, zonder de huid uit te drogen. Je kunt daarna opnieuw een zelfbruiner aanbrengen.

 

Bondi Sands Self Tan Eraser
Bondi Sands Self Tan Eraser

 

Zelfbruiner van handen verwijderen

Hebben jouw handen net zo'n zomers teintje gekregen als je gezicht of je lichaam door de zelfbruiner of spraytan? Hoe zelfbruiner vlekken te verwijderen is redelijk simpel, maar wees er snel bij, was je handen goed en gebruik hierbij jouw body scrub, de korreltjes zullen nagenoeg alle kleur als sneeuw voor de zomerse zon laten verdwijnen.

Ons advies

Gebruik altijd een zelfbruiner handschoen voor het aanbrengen van je zelfbruiner, super fijn als tool en het beschermt je handen.



Hoe voorkom je fouten bij zelfbruiner?

Zelfbruiner vlekken voorkomen, heeft alles te maken met het juist aanbrengen van de zelfbruiner.

♣ Bereid je huid voor door de dode huidcellen te verwijderen met een body peeling voor je lichaam en een exfoliant voor je gezicht.

♣ Hydrateer de droge huidgedeeltes van je lichaam met een bodylotion en met een hydratatie serum of je vochtinbrengende dagcrème voor je gezicht.

♣ Breng de zelfbruiner aan met een zelfbruiner handschoen voor het lichaam of de brush voor het gezicht, zoals de TanOrganic BFF Brush.

♣ Laat de net aangebrachte zelfbruiner even drogen voordat je je aankleedt en ga de eerste 6-8 uur niet douchen of zwemmen.

♣ Lees onze blog over scheren en zelfbruiner, welke safety razor vrouwen het beste is voor jouw huid en een mooie resultaat voor zelfbruiner benen: Scheren en zelfbruiner!

 

Tan Organic BFF Brush Muhle R89 Safety Razor Rose Gold

Tan Organic BFF Brush

Muhle R89 Safety Razor Rose Gold

 

 

Advies nodig over het verwijderen van zelfbruiner?

Heb je advies nodig over hoe je het beste zelfbruiner vlekken kunt verwijderen? Of hoe je spraytan kunt verwijderen? Onze specialisten van Care for Skin helpen je graag verder.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.