Mooie gladde benen zonder bultjes op rokjesdag!

door Anja van Dijken
8 Maart 2024

Mooie gladde benen zonder bultjes!

Rokjesdag! Ken jij de uitdrukking inmiddels? Voorjaar, de zon schijnt, een van de eerste dagen van het seizoen waarop vrouwen een korte rok dragen, met blote benen uiteraard. Journalist Martin Bril gebruikte deze term in zijn columns en gaf zo rokjesdag een mooie plek. In Nederland is 22 april uitgeroepen tot Nationale Rokjesdag, gelinkt aan de overlijdensdag van Martin Bril, om hem zo te eren.

Maar wil je de benen écht bloot, dan gaat daar voor de meeste vrouwen een flink ritueel aan vooraf.

 

Hoe krijg je mooie gladde benen zonder bultjes?

Mooie, gladde benen zonder bultjes, heerlijk als je deze van nature hebt. We hebben allemaal wel een vriendin, die ter plekke de beentjes in de zon bloot gooit. En nog mooie gladde benen ook, weinig of geen voorbereiding. Helaas voor mij niet weggelegd.

Het hoeft niet moeilijk te zijn, benen zonder bultjes, glad en egaal. Met een beetje inspanning komen je een heel eind. Gladde benen, zelfbruiner benen, hoe doe je het?  Dit zijn de stappen:

Benen scheren

Het scheren van je benen is dé manier om je benen te ontdoen van haar wintervachtje. Kies daarvoor goed materiaal, zoals een safety razor voor vrouwen en een pre-shave in de vorm van een scheerolie dames. Neem het scheergerei mee onder de douche en behandel je huid daarna met een hydraterende body lotion of een aftershave voor vrouwen.

Lees alles over scheren in onze blog: Zomertijd, zo kom je van je wintervachtje af!

Benen scrubben

Een goede body peeling of body scrub voor je benen verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar zorgt er ook voor dat de haarfollikels goed schoon blijven. Hierdoor zullen haartjes zachter blijven, dit helpt ook weer bij het scheermoment. Kans op rode bultjes en irritaties na het scrubben van je benen kun je hiermee verminderen en voorkomen.

Lees onze blog: Wat zijn ontstoken haarzakjes!

 

Benen smeren

Smeer je benen elke dag in met een hydraterende body lotion. Zo blijft de huid optimaal gehydrateerd en goed voorbereid op rokjesdag!

Zelfbruiner benen

Altijd je lichaam een kleurtje, subtiel of toch die zongebruinde look. Hoe fijn is het dit te doen met een zelfbruiner voor het lichaam. Kost je amper extra tijd van het zonnen en tegelijk zijn zelfbruiners volledig veilig in gebruik, wat we van de zon niet echt kunnen zeggen. Lees onze blog hierover "De beste zelfbruiners voor je lichaam".

Lichaams make-up

Lichaams make-up is dé manier om kleine of soms grote imperfecties aan je benen te camoufleren. Bijvoorbeeld als het gaat om spataderen camoufleren, misschien is het voor jou nog niet zo vanzelfsprekend. Make-up speciaal voor benen is handig om je lichaamshuid te camoufleren waar nodig. We hebben hier een blog aan gewijd waarin je alles leest over body foundation: Negeer of camoufleer - Coverderm!

Bewegen en sporten

Onze dagelijkse portie beweging, geregeld sporten. Eigenlijk zou deze gewoonte er altijd bij moeten horen. Voor mooie benen en een gezond lichaam, is dit geen overbodige luxe. Dus waar je kunt, pak dit op en maak er een goede gewoonte van.

 

Ons advies

Wil je gladde benen krijgen? Geef je benen het gehele jaar door jouw aandacht. Een wekelijkse scrub, peeling, scheren benen en zelfbruiner benen. Zo blijf je altijd verzekerd van mooie gladde benen en altijd voorbereid op rokjesdag!

 

Hoe vaak moet je je benen scrubben?

Scrub je benen 1-3 maal per week. Heb je echt ruwere plekken dan is een keertje extra benen scrubben ook prima. Gebruik bij voorkeur een body scrub of body peeling onder de douche. Een body scrub bevat meestal lichte of grovere korreltjes, die je met of zonder een scrub handschoen in kunt masseren. Juist voor een goede verdeling is zo'n scrub handschoen ideaal. Laat de body scrub kort intrekken en spoel deze dan af.

Een body peeling bevat altijd een fruitzuur die de huid verweekt en de cel tussenstof in de huid oplost, waardoor dode huidcellen zich gemakkelijk laten verwijderen. Je kunt de body peeling aanbrengen op de droge huid van de benen, daarna kun je deze afspoelen met lauw, warm water.

Xenymphus Body Peeling Dr. Grandel Sugar Scrub

Xenymphus Body Peeling

Dr. Grandel Sugar Scrub

 

Ons advies

Gebruik tijdens de wintermaanden een body peeling en tijdens de "rokjes" maanden een body scrub. Fruitzuren van de body peeling kunnen onder invloed van de zon de huid beïnvloeden met pigmentatie. Tegelijk is de afwisseling qua product prettig voor de huid.

 

Hoe en wanneer gebruik je camouflage voor je benen?

Je kunt met de producten van Coverderm je benen camoufleren. Denk dan aan: vitiligo, spataderen, striae, littekens, brandwonden, moedervlekken, tatoeages, kneuzingen en pigmentatie. In principe zijn de producten van Coverderm Perfect Legs geschikt om alle huidimperfecties volledig dekkend te camoufleren. Waterproof, zweet bestendig, met een 24-uurs dekkingsgraad en een SPF16 tegen UVA & UVB stralen. Deze zijn verkrijgbaar in 9 tinten, dus voor elke huidskleur is er de juiste kleur.

Breng de Coverderm Perfect Legs breng je aan op een gereinigde huid, nadat je een hydraterende body lotion hebt aangebracht, zoals de Coverderm Extra Care Lotion No. 1 of de Coverderm Extra Care Lotion No.2.

Coverderm Perfect Legs Coverderm Sample Kit Perfect Legs Coverderm Extra Care Lotion No. 1

Coverderm Perfect Legs

Coverderm Sample Kit Perfect Legs

Coverderm Extra Care Lotion No. 1

 

 

Ons advies

Wil je de juiste kleur testen? Dan is de Coverderm Sample Kit Perfect Legs super handig hiervoor. Deze kit is verkrijgbaar in de varianten Light, Medium of Dark en bevat een serie van 4 sample's (2 ml) om te testen.

 

Hoe en wanneer gebruik je zelfbruiner voor je benen?

Zelfbruiner voor je gladde benen kun je op elk moment gebruiken, wanneer het jou past en net zo vaak als jij het wilt. Onverwachts de benen bloot? Binnen enkele uren geeft een zelfbruiner jouw benen een zonnig gebruind tintje, bruine benen zonder zon.

Je brengt de zelfbruiner op je benen eenvoudig aan met de zelfbruiner handschoen. Zelfbruiner lichaam zijn er in verschillende soorten:

  Tanning Oil: breng de tanning oil aan op de huid met je handen of met de zelfbruiner handschoen, beide kan. Masseer deze goed in.

  Tanning Lotion: breng deze tanning lotion aan zoals je een body lotion aanbrengt, door het product goed in te masseren. Vergeet hierna niet je handen te wassen.

  Tanning Spray: de tanning spray mag rechtstreeks op de huid worden gesprayd, waarna je met de zelfbruiner handschoen deze kunt uitwerken, of je kunt ook rechtstreeks op de handschoen sprayen.

  Tanning Mousse: breng de tanning mousse of tanning foam royaal aan op de zelfbruiner handschoen en masseer deze met ronddraaiende bewegingen in de huid.

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark Bondi Sands Everyday Gradual Tanning Foam

Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Bondi Sands Everyday Gradual Tanning Foam

 

 

Ons advies

Bereid je huid voor op de zelfbruiner lichaam door deze een body scrub of body peeling te geven en leg extra de focus op droge huidplekken zoals rondom de enkels en knieën. Gebruik na het verwijderen van de dode huidcellen een hydraterende bodylotion, als dit goed is ingetrokken kun je starten met de bruin zonder zon.

 

Advies nodig over gladde benen en bruin zonder zon?

Heb je advies nodig en kom je er niet uit? We helpen je graag welke stappen jou helpen rokjesdag met mooi gladde zonder bultjes benen in te gaan, neem contact op met onze Care for Skin specialisten.

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.