Wenkbrauwpotlood, wenkbrauw poeder of wenkbrauw gel, wat is beter?

door Anja van Dijken
5 December 2022

Wenkbrauwen zijn net als je handen het visitekaartje, maar dan van je gezicht. Ze staan letterlijk in de front, ze omlijsten je gezicht en bepalen voor een groot deel je uitstraling. We weten uit ervaring dat het voor velen lastig is om niet alleen de juiste wenkbrauwtool te kiezen, maar ook de juiste kleur. Small issues die we graag voor je tackelen voor het mooiste resultaat.

 

Wat is het verschil tussen een wenkbrauwpotlood, gel en poeder?

We kennen allemaal de “gewone” wenkbrauwpotlood, maar een wenkbrauwgel en wenkbrauwpoeder? Vermoedelijk zijn deze iets minder bekend. De verschillen en het gebruik brengen we graag voor je in kaart.

Wenkbrauw potlood

Het wenkbrauwpotlood is er in de “gewone” variant, dus het potlood. Lekker gemakkelijk even slijpen en weer klaar voor gebruik. Onder de noemer potlood vallen ook de eyebrow styler en de eyebrow designer. Deze varianten bevatten een handig wenkbrauwborsteltje om de wenkbrauw in model te brengen en zijn ook handig i.c.m. een wenkbrauwpoeder. 

Malu Wilz Duo Eyebrow Styler - Nr.02 Blond

Malu Wilz Duo Eyebrow Styler - Nr.02 Blond

 

De Malu Wilz Duo Eyebrow Styler heeft aan de ene kant een zacht opdraaibaar potlood en aan de andere kant een wenkbrauwpoeder met geïntegreerde applicator. Daarbij is deze eyebrow styler water- en veegvast. Daarnaast is er de zachte John van G Eyebrow Designer verkrijgbaar in vier verschillende tinten, met ook het bekende borsteltje om je wenkbrauw te stylen. 

RevitaLash Hi-Def Tinted Brow Pencil Warm - Brown

RevitaLash Hi-Def Tinted Brow Pencil Warm - Brown

 

Revitalash Hi-Def Tinted Brow Pencil is een zacht en waterbestendige potlood die verkrijgbaar is in drie teinten bruin en het blijft gegarandeerd de hele dag zitten. 

Malu Wilz Longwear Liquid Eyebrow Liner - Nr. 8 Espresso

Malu Wilz Longwear Liquid Eyebrow Liner - Nr. 8 Espresso

 

Een andere variant op het wenkbrauwpotlood is de Malu Wilz Longwear Liquid Eyebrow Liner. Een vloeibare wenkbrauwstift met een veegvaste textuur en verkrijgbaar in drie verschillende bruintinten.

Wenkbrauwpoeder

Wenkbrauwpoeder is een soort gekleurde compact powder die je met een kwastje aanbrengt op de wenkbrauw. Bij het aanbrengen kleur je niet alleen de haartjes, maar ook de onderliggende huid waardoor de wenkbrauw optisch voller wordt.

Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits

Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits

 

De Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits bevat twee tinten in het doosje, een applicator kwastje en ook nog een highlighter om de wenkbrauw te accentueren. Poederwenkbrauwen zijn gemakkelijk te creëren door het schuine kwastje, waarmee je met de scherpe kant van het kwastje streepjes kunt zetten om natuurlijke haartjes na te bootsen.

Wenkbrauw gel

Wenkbrauwgel is zoals het woord al zegt een gel, die je aanbrengt met de handige borstelapplicator. Hierdoor geef je jouw wenkbrauw stevigheid en desgewenst een kleurtje.

MMalu Wilz Eyebrow Filling Gel - Nr. 02

Malu Wilz Eyebrow Filling Gel - Nr. 02

 

De Malu Wilz Eyebrow Filling Gel bevat vezels om de wenkbrauw meer volume te geven en is verkrijgbaar in twee verschillende tinten.

 

Wat doet een wenkbrauw gel?

Eigenlijk is de wenkbrauwgel voor iedereen, het is namelijk handig en eenvoudig in gebruik. Wat een wenkbrauwgel doet:

  • Hydrateert de haartjes.
  • Geeft stevigheid aan de wenkbrauw.
  • Houd de wenkbrauw lang in model.
  • Gemakkelijk in gebruik door het aanwezige borsteltje.

Wenkbrauwgel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van licht tot donker bruin of zelfs zwart. Omdat de gel altijd een applicator of borsteltje heeft, modelleer en kleur je eenvoudig je wenkbrauwen.

Een wenkbrauwgel wordt ook weleens verward met een wenkbrauwserum, dit is absoluut niet hetzelfde. Een wenkbrauwserum is erop gericht de wenkbrauw te verzorgen en in dichtheid en lengte te laten groeien. Lees onze blog hierover: "Hoe krijg je vollere wimpers en wenkbrauwen?"

 

Is wenkbrauwpoeder waterproof?

Een waterproof wenkbrauwenpoeder kan droog of licht vochtig worden aangebracht, let er wel op dat niet alle wenkbrauwpoeders waterproof zijn. Bij het vochtig aanbrengen wordt elke wenkbrauwpoeder wel beter bestand tegen vegen en water.

RevitaLash HI-DEF Tinted Brow Gel

RevitaLash HI-DEF Tinted Brow Gel

 

De Revitalash HI-DEF Tinted Brow Gel is een mooie waterproof wenkbrauwgel. Het is verkrijgbaar in twee tinten voor een subtiele kleuring in soft en dark brown, werkt hydraterend en is dus ook water resistent.

De meeste wenkbrauwpotloden zijn niet 100% waterproof, maar wel watervast. Wordt de wenkbrauw een korte periode nat, dan zal het potlood niet direct loslaten of doorlopen.

 

Hoe kies je de juiste wenkbrauw poeder, gel of potlood?

Alle producten hebben zo hun eigen eigenschappen en effect:

  • Heb je volle wenkbrauwen en zijn deze goed op kleur? Kies dan voor een transparante wenkbrauw gel, om ze mooi in vorm te houden.
  • Heb je volle wenkbrauwen, maar de kleur is te licht? Kies dan voor een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwgel met een bruine teint. 
  • Heb je minder volle wenkbrauwen? Dan zijn een oogpotlood of een wenkbrauwpoeder een goede optie om optisch meer volume te creëren.

 

Wat zijn de beste wenkbrauwproducten?

Een top 5 van onze favoriete wenkbrauwproducten voor jou:

Malu Wilz Eyebrow Filling Gel Nr. 04

Malu Wilz Eyebrow Filling Gel Nr. 04

 

1. De Malu Wilz Eyebrow Filling Gel is verkrijgbaar in twee bruintinten, geeft de wenkbrauw meer volume, mooi styling en is eenvoudig in gebruik. Voor ons is dit de beste wenkbrauwgel.

RevitaLash
Hi-Def Tinted Brow Pencil Warm - Brown

RevitaLash Hi-Def Tinted Brow Pencil Warm - Brown

 

2. De Revitalash Hi-Def Tinted Brow Pencil is waterbestendig, geeft door de tip-applicator de wenkbrauw een volle look en is vrij van parabenen, sulfaten en geurstoffen.

Malu Wilz Duo Eyebrow Styler - Nr.08 Dark Brown

Malu Wilz Duo Eyebrow Styler - Nr.02 Blond

 

3. De Malu Wilz Duo Eyebrow Styler is voor ons de beste wenkbrauwpotlood en wenkbrauwpoeder in één.

Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits

Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits

 

4. De Maria Galland 525 Set Sourcils Parfaits is een 3-in-1 wenkbrauwtool met 2 bruintinten wenkbrauwpoeder. De poeder kun je droog of licht vochtig aanbrengen met het bijpassende schuine kwastje. Daarnaast bevat deze box een zachte highlighter die de wenkbrauw mooi accentueert. Voor ons zeker de beste wenkbrauwpoeder.

 

 

Wenkbrauwpotlood, wenkbrauwgel of wenkbrauwpoeder kopen?

Kun je na het lezen niet wachten om je wenkbrauwen zelf te stylen, te corrigeren en een kleurtje te geven? Wenkbrauwpotlood, wenkbrauwgel en wenkbrauwpoeder koop je bij Care for Skin. Heb je advies nodig? Onze specialisten staan voor je klaar!

Anja van Dijken
Anja van Dijken
Anja is een expert op het gebied van professionele huidverzorging en huidverbetering. Met haar ruim 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, heeft ze een diepgaande kennis en expertise opgebouwd in het verzorgen en verbeteren van de huid. De passie voor huidverzorging startte in 1990, toen Anja van Dijken haar schoonheidssalon Jamilla opende in Musselkanaal. Ze is gepassioneerd over het bereiken van optimale huidgezondheid, zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant, zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bieden van oplossingen voor een huidprobleem, het streven naar het allerbeste huidresultaat, waardoor jij als klant je zelfverzekerder zal gaan voelen, daar ligt haar passie. Als deskundige in haar vakgebied streeft Anja ernaar om haar kennis en expertise te delen met anderen in de vorm van blogs en columns. Tegelijk is ze altijd bereid om je een persoonlijk huidadvies te geven.