Medik8 Pigmentatie huid

Een huid met pigmentatie kan diverse oorzaken hebben. Het kan aangeboren zijn (zoals wijnvlekken) of veroorzaakt worden door externe factoren en ontstaan gedurende je leven. Een bekend pigmentatieprobleem zijn ouderdomsvlekken. Het gezicht, de handruggen en ook onderbenen en decolleté kunnen gevoelig zijn voor deze pigmentatieschade. Ze worden veroorzaakt doordat de pigmentcellen beschadigd zijn door jarenlange blootstelling aan UV-straling. Je herkent ouderdomsvlekken aan de kleine, vlakke, donkere plekjes op de huid die lichtbruin tot zwart van kleur zijn. Ouderdomsvlekken komen voor bij mensen ouder dan veertig jaar. Een ander bekend pigmentatieprobleem is het zwangerschapsmasker, officieel melasma genoemd. Het wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen tijdens de zwangerschap of door de anticonceptiepil. De vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron stimuleren de pigmentaanmaak in de cellen, waardoor je (donker)bruine vlekken in de huid kunt krijgen op het voorhoofd, de jukbeenderen, kin en soms in de nek en op de armen. Bij zwangere vrouwen ontstaan pigmentvlekken vooral in het tweede en derde trimester van de zwangerschap en kunnen verdwijnen na de bevalling. Onbeschermde blootstelling aan UV-stralen kunnen melasma stimuleren en verergeren. Pigmentatieproblemen kunnen ook ontstaan door ziekten zoals vitiligo (gedepigmenteerde plekken, zichtbaar als wit), psoriasis en eczeem of pityriasis versicolor. Pityriasis versicolor is een gistinfectie en komt veel voor. Hij wordt vaak zichtbaar rondom de zomer en wordt daarom ook wel de zomergist genoemd. Het kenmerkt zich dan door lichte vlekken van één of meer centimeter op gebieden zoals de armen, rug of decolleté. De randen van de plekken kunnen gaan schilferen en/of jeuken. De pityriasis versicolor is goed te behandelen met een wasgel met seleniumsulfide. Neem in gevallen van vitiligo, psoriasis, eczeem of pityriasis versicolor altijd contact op met je huisarts. 

 

Medik8 is toegewijd aan huidgezondheid en gebruikt geen ruwe chemicaliën die de huid bleken en beschadigen. In plaats daarvan hebben ze de pigmentatie-aanpak gecentreerd rond oxyresveratrol: een natuurlijk voorkomende werkzame stof die op effectieve wijze hyperpigmentatie aanpakt terwijl het tegelijkertijd de huid verzorgt. De gepatenteerde hoge dosering oxyresvertratoltechnologie (oxy-R) is alleen beschikbaar bij Medik8 en bestrijdt zichtbaar bestaande pigmentatie en helpt toekomstige verkleuring te voorkomen. De ultra verhelderende werkzame stof is krachtig en tegelijkertijd extreem mild en zorgt voor zichtbare resultaten in slechts 2 weken. Het kan zelfs gebruikt worden op de gevoelige huid.

Reiniging & Peeling in één

Voor de dagelijkse reiniging kan de Brightening Powder Cleanse worden gebruikt. Een zachte maar effectieve dagelijkse exfoliërende reiniger, doordrenkt met Oxy-R (oxyresveratrol) waarvoor een octrooi is aangevraagd om een ​​dubbele reinigende werking op de huid te bieden. Verbetert  pigmentvlekken, ongelijkmatige teint en vlekkerigheid. De unieke poederstructuur verandert in een licht schuim waardoor de huid direct helderder, gladder en diep gereinigd wordt. Een pigmentatie huid heeft baat bij een reiniging met Oxy-R, omdat deze werkstoffen de celvernieuwing stimuleren. Dit verdunt de verdikte hoornlaag en eventuele littekenweefsel, waardoor onderhuidse pigmentatievlekken verminderen. Het stimuleert tevens de aanmaak van collageen en elastine, wat goed is voor de nieuwe huidcellen. 

Intense verzorging

Onder de intense verzorging valt een passend serum en passende oog- en lipverzorging. Een pigmentatie huid heeft baat bij het White Balance Original Serum. Dit zijdezachte serum bevat een mengsel van 10 zorgvuldig gekozen actieve stoffen, waaronder gepatenteerde oxyresveratrol (Oxy-R) technologie, om ongelijkmatige teint te verbeteren en het algehele voorkomen van door de zon beschadigde huid te versterken. Op het moment van eerste gebruik wordt de hoogst mogelijke concentratie van gestabiliseerde Oxy-R ondergedompeld in het stralende serum met slechts één klik. Dit serum activeert de celvernieuwing en stimuleert hiermee de aanmaak van collageen en elastine. Kies ook voor een juiste oog- en lipverzorging. De huid rondom deze gebieden is drie keer dunner dan de rest van het gezicht en heeft een specifiek product nodig. 

Bescherming

Een pigmentbeschadigde huid heeft baat bij dagverzorging met een hoge SPF (50), om de huid intensief te beschermen tegen de zon. De White Balance Everyday Protect SPF 50 is hier perfect voor. Beschermen is belangrijk om de pigmentschade en het huidverouderingsproces te vertragen. 's Nachts kan er gekozen worden voor een vollere nachtcrème, zoals de White Balance Overnight Repair, om de huid intensief te voeden. Deze verlichte nachtelijke behandeling verlicht donkere vlekken en brengt de ongelijkmatige teint in balans. Het product bevat kalmerende niacinamide om ontstekingen en hydratatie te kalmeren. Vergeet niet om wel regelmatig te switchen naar een ander type crème, om de huid te blijven stimuleren. In deze blog lees je meer over het aanpassen van je huidverzorgingsroutine per seizoen. 

Oppepper

Op een pigmentbeschadigde huid kan wekelijks een voedend of anti-aging masker worden aangebracht, om de vochtbalans te herstellen. De Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask biedt de huid een vochtboost en is geschikt voor een huid die behandeld wordt tegen pigmentatie. Ook ééns in de zoveel tijd een reinigend masker kan geen kwaad. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.

Medik8 Specialist

Op de webwinkel voor huidverzorging, Care for Skin, vind je alle producten van Medik8. Als gediplomeerd specialist zijn wij opgeleid door Medik8 om met de producten te kunnen behandelen en jou het beste huidadvies te kunnen geven. Daarom is er dagelijks een Medik8 specialisten bij ons aanwezig om jouw vragen te beantwoorden of jou van een huidadvies te voorzien. De producten van Medik8 werken op basis van zuren, zoals Medik8 Retinol, een goed advies en opbouw van deze producten is raadzaam. Wil je met Medik8 starten of een stap verder in jouw huidverzorgingsroutine, bel gerust met één van onze gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Wij helpen ej graag > 0850607005

Medik8 Online bestellen

Bij Care for Skin bestelt u de producten van Medik8 snel en gemakkelijk online, 7 dagen per week. Bestel e doordeweeks voor 21:00 uur, dan heeft u de producten de volgende dag in huis. De zending wordt verstuurd met PostNL door onszelf ingepakt. Dit samen met het professionele advies van onze specialisten en betrokken klantenservice maakt Care for Skin tot de Medik8 specialist online.