Medik8 Acné huid

Blemish Control Pads
€44,00
Blemish SOS
€34,95
Clarifying Foam
€32,95
Clarity Peptides
€64,90
Crystal Retinal 1
€60,50
Crystal Retinal 10
€102,30
Crystal Retinal 20
€109,95
Crystal Retinal 3
€70,35
Crystal Retinal 6
€79,95
CSA Kit Retinal Edition
€167,20
Natural Clay Mask
€45,10
Sleep Glycolic
€52,80

Acné kan diverse oorzaken hebben. De basis van het probleem is vaak een overproductie van talg en een overproductie van huideigen bacteriëren, zoals de staylococcus bacterie (oppervlakkige ontstekingen en irritatiebultjes) en de propioni acnes bacterie (onderhuidse ontstekingen, soms zelfs cystes). De huid gaat vaak gedurende de dag glansen door de talgafscheiding en heeft zichtbare grove poriën. De grove poriën bevinden zich vaak rondom de neus, kin en het voorhoofd, maar kunnen ook zichtbaar zijn op de wangen. De huid kan wat verdikt zijn en eventueel littekenweefsel hebben van de acné. Vaak wordt een vette huid veroorzaakt door hormonen, die de talgontwikkeling in de huid stimuleren. Met name in de puberteit is hier sprake van, en komt een vette huid vaker voor. Stress kan ook een oorzaak hebben op de aanmaak van talgontwikkeling, en hierdoor kan de huid ook vet aanvoelen. 

Medik8 begrijpt dat de zoektocht naar een heldere teint niet alleen gaat om het verwijderen van acne. We willen ook een gehydrateerde, stralende en soepele huid. Daarom vermijdt Medik8 ruwe chemicaliën die schade, droogheid, schilfering en roodheid kunnen veroorzaken. In plaats daarvan gebruiken ze ingrediënten gecombineerd met verzachtende en hydraterende werkzame stoffen. Dit zorgt ervoor dat puistjes aanzienlijk worden terug gedrongen, huidgenezing wordt ondersteund en littekenweefsel wordt verminderd.

 

Reiniging

Kies voor je dagelijkse reiniging een milde reinigingsfoam zoals de Medik8 Gentle Cleanse of intensievere reinigingsgel met fruitzuren of salicylzuur zoals de Medik8 Clarifying Foam. Een foam of gel ontdoet de huid van de vetlaag en de zuren werken desinfecterend op ontstekingen. Een milde foam is geschikt voor de gevoelige vette huid. Een verdikte vette huid kan prima dagelijks gereinigd worden met een intensievere reinigingsgel, zoals de Medik8 Pore Cleanse Gel Intense.

Peeling of scrub

Een acné huid heeft baat bij een intensieve peeling of lysing met bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur of vitamine A zuur, omdat deze werkstoffen de celvernieuwing stimuleren. Dit verdunt de verdikte hoornlaag en verfijnt de huid. Bij actieve ontstekingen (zichtbaar als een ontsteking met witte puskoppen) is het belangrijk dat de peeling GEEN korrel bevat! De korrel maakt de puskoppen kapot, waardoor de bacterie kan gaan lopen en meer ontstekingen kunnen ontstaan. Daarnaast is de huid dun op de plek van een ontsteking en wanneer de korrels de huid openhalen, krijg je een wondje, waaruit een litteken kan ontstaan. Voor een uitleg over de verschillen in een peeling, lysing of scrub, kun je onze informatieve tekst lezen onderaan deze pagina. Voor een intensieve behandeling van lokale plekjes kan de Medik8 Blemish SOS plaatselijk worden aangebracht, of de Medik8 Blemish Control Pads kunnen toegevoegd worden aan de dagelijkse reiniging. 

Intense verzorging

Onder de intense verzorging valt een passend serum, passende oogcreme en lip verzorging. Een acné huid heeft baat bij een serum die de talgproductie afremt. Glycolzuur of salicylzuur verdunt de huid en maakt de huidstructuur fijner. Kies voor een juiste oog- en lipverzorging. De huid rondom deze gebieden is drie keer dunner dan de rest van het gezicht en heeft een specifiek product nodig. 

Bescherming

Een acné huid heeft baat bij een luchtige dagcreme of fluïde met een hoog gehalte aan vitaminen of kalmerende ingrediënten. Probeer niet de huid uit te drogen door geen crème te smeren. Dit werkt averechts, want de huid raakt dan geïrriteerd en gaat juist meer talg produceren. 's Nachts kan er gekozen worden voor een vollere nachtcreme, om de huid intensief te voeden. Vergeet niet om wel regelmatig te switchen naar een ander type crème, om de huid te blijven stimuleren. In deze blog lees je meer over het aanpassen van je huidverzorgingsroutine per seizoen. 

Oppepper

Een Medik8 masker of ampullen kunnen een oppepper zijn voor de huid. Op een acné huid kan wekelijks een voedend of reinigend masker worden aangebracht. Ampullen kun je in een kuurverband gebruiken en de vette huid heeft ampullen nodig met bijvoorbeeld retinol, hyaluron, vitamine C of A.

 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.

Medik8 Specialist

Op de webwinkel voor huidverzorging, Care for Skin, vind je alle producten van Medik8. Als gediplomeerd specialist zijn wij opgeleid door Medik8 om met de producten te kunnen behandelen en jou het beste huidadvies te kunnen geven. Daarom is er dagelijks een Medik8 specialisten bij ons aanwezig om jouw vragen te beantwoorden of jou van een huidadvies te voorzien. De producten van Medik8 werken op basis van zuren, zoals Medik8 Retinol, een goed advies en opbouw van deze producten is raadzaam. Wil je met Medik8 starten of een stap verder in jouw huidverzorgingsroutine, bel gerust met één van onze gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Wij helpen je graag > 0850607005

Medik8 Online bestellen

Bij Care for Skin bestelt u de producten van Medik8 snel en gemakkelijk online, 7 dagen per week. Bestel e doordeweeks voor 21:00 uur, dan heeft u de producten de volgende dag in huis. De zending wordt verstuurd met PostNL door onszelf ingepakt. Dit samen met het professionele advies van onze specialisten en betrokken klantenservice maakt Care for Skin tot de Medik8 specialist online.