Niacinamide Supplementen

Ik ben een vorm van Vitamine B3, en word gebruikt om de algehele gezondheid te ondersteunen. Ik speel een sleutelrol in de energieproductie en celherstel. Ik kan ook je huidtextuur verbeteren en hyperpigmentatie verminderen. 

-5%
Oil Control Supplement
€55,00
€52,25
-5%
Inner Strength Supplement
€49,95
€47,45

Wat is Niacinamide?

Niacinamide, ook bekend als nicotinamide, is een vorm van vitamine B3, een essentiële voedingsstof die het lichaam nodig heeft voor verschillende lichamelijke processen. Deze voedingsstof kan via de voeding worden verkregen, bijvoorbeeld uit vlees, vis, eieren, groene groenten, bonen, en granen. Soms is het echter nodig om een niacinamide supplement te gebruiken, bijvoorbeeld in situaties van tekort of bij bepaalde gezondheidsproblemen. Niacinamide is wateroplosbaar, wat betekent dat het lichaam het niet opslaat, dus het moet dagelijks worden ingenomen.

Waar is Niacinamide goed voor?

Niacinamide speelt een belangrijke rol in talrijke lichamelijke functies, de niacine werking kun je alsvolgt omschrijven, maar vooral wat niacinamide voor de huid doet. Niacinamide is hetzelfde als vitamine b3, vitamine b3 huid als supplement kan een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse behoefte om zo je huid sterk, gezond en in balans te houden.

♣ Niacinamide werkt anti aging, verbetert de hydratatie van de huid.

♣ Niacinamide werkt porie verfijnend, dus grove porien zullen verminderen.

♣ Niacinamide werkt ontstekingsremmend, waardoor acne / jeugdpuistjes zullen verminderen.

♣ Niacinamide werkt goed tegen pigmentvlekken, het vitamine B3 werkt goed samen met vitamine C, retinol en bakuchiol om pigmentatie te voorkomen en te verminderen.

♣ Niacinamide en rosacea, roodheid en jeuk zullen verminderen, zo ook de rosacea zal door niacinamide verminderen.

 

Lees ook onze blog: Wat is Niacinamide?

 

Hoeveel Niacinamide mag je dagelijks gebruiken?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van niacinamide supplementen voor volwassenen varieert tussen de 14 en 16 mg per dag, afhankelijk van factoren zoals geslacht en leeftijd. Hogere dosis kunnen veilig zijn voor bepaalde medische aandoeningen, maar moeten altijd worden begeleid door een arts, aangezien een hoge dosis van niacinamide, vitamine b3 supplementen bijwerkingen kunnen veroorzaken, waaronder misselijkheid, braken, en huiduitslag.

Vitamine B3 supplementen worden altijd door de fabrikant goed gedoseerd aangegeven op de verpakking. Lees daarom de beschrijving over de inname van de Vitamine B3 supplement, opdat een vitamine B3 een waardevolle effect heeft op jouw huid.

Het is belangrijk om altijd met een arts of een gekwalificeerde zorgverlener te praten voordat je begint met het innemen van niacinamide supplementen, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, andere medicijnen neemt of een medische aandoening hebt.

Supplementen, als waardevolle aanvulling op je dagelijkse voeding, het is zeker te overwegen, mede omdat we veelal veel van ons lichaam vragen, of tijdens/na een periode van overbelasting, ziek zijn of waar de behoefte ook maar vandaan komt.

Lees ook onze blog: Supplementen, hoe, wat en wanneer gebruik je ze?

 

Vitamine B3 supplementen kopen?

Wil je vitamine b3 kopen, help je advies nodig welk merk vitamine b3 goed is voor jouw huid en lichaam? De specialisten van Care for Skin helpen je graag om met je mee te denken welk supplement goed bij jou past.